kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dubai sıcağında 'buz bar'

DIŞ HABERLER
Suudi Arabistan'ın Dubai kentinde sıcaklardan bunalanların imdadına tamamı buzdan yapılan bar yetişiyor. Sıcaklığın eksi 6 derece olduğu barda, yemekler 15 dakikada donduğu için hemen yenmesi gerekiyor..
Ortadoğu'nun teknoloji harikası kenti Dubai, bir ilke daha imza atarak tamamen buzdan bir bar inşa etti. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kentte 3 milyon dolar harcanarak haziran ayında açılan "Chillout" adlı bar, dışarıdaki 45 derecelik sıcaktan kurtulmak isteyenlere nefes alabilecekleri bir yer sağlıyor. Sıcaklığı eksi 6 derece olan barda, duvarlar, masalar, sandalyeler, bardaklar, tabaklar, perdeler ve bar tamamen buzdan yapılmış. İçeri giriş ücretini verdikten sonra manto ve atkının kiralandığı bar, Ortadoğu'nun ilk ve tek buz barı.

40 BİN TON BUZ...
Barın sahibi olan Sharaf Group yetkililerinden Mike Ebenezer, Chillout'u "Çölün ortasında bir vaha" olarak niteliyor. İçeriye soğuk tutmak için çok fazla elektrik harcandığı yönündeki eleştirileri ise, "Ben soğuk gıdaları korumak için kullanılan enerji kadarını harcıyorum" diye yanıtlıyor. 225 metrekarelik barı yapmak için 40 bin ton buz kullanıldı. Tüm eşyalar Kanada'daki özel bir buz fabrikasında yapılıp Dubai'ye getirildi. Alkolsüz kokteyller buz bardaklarda içiliyor. Yemekler, özel termoslu tabaklarda getiriliyor, ancak 15 dakikada soğudukları için hemen tüketilmeleri tavsiye ediliyor.