kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Demirci: Arap Kadri, Tarzan’ın rakibi olarak yaptığı hainliklerle ormanda korku yarattı. Tarzan da giderek ikinci planda kalan bir karakter oldu.

Çizgi aleminin kötü karakterleri

Çizgi dünyamızın gaddarlıkları ve kötülükleriyle nam salmış ünlü karakterleri Arena dergisine haber oldu. İşte çizerlerinin ağzından yarattıkları tipler..
Arap Kadri (Latif Demirci)
Çizer Latif Demirci, 'Arap Kadri'yi çizmeden önce 80'li yılların başında Tarzan çizmeye başlamış. Aynı tipin daha önce birçok karikatürcü tarafından çizildiğini söyleyen Demirci, "Tarzan evrensel bir tipti. Bizden bir tipin çizgi dünyasına girmesi Tarzan'ı daha bir yerelleştirecek ve buralı yapacaktı" diyor. Ünlü karikatürist, ortaya çıkan 'Arap Kadri'nin de bu yönde çok doğru bir tip olduğunu söylüyor: "Esmer, göbekli, sarkık donlu, kabadayı bir tip, ormanda çok aykırı kalmayacaktı."

Kötü Kedi Şerafettin (Bülent Üstün)

Çizeri Bülent Üstün, karakterin 1996 yılında L-Manyak'ta doğduğunu anlatıyor. İlk ve ortaokulu 'Lombak'ta bitirdikten sonra mizah hayatına Fermuar'da devam eden 'Şerafettin'in 4 tane resimli albümü çıktı ve Türkiye'deki animasyon film projesi ise hala tüm hızıyla sürüyor. Üstün, 'Şerafettin'in karakteri için "Büyüdüğüm semtteki adli vakaların yoğunluğu ve arkadaşlarım arasında bu tarz bir racon kesmenin kağıda yansıması olabilir" diye konuşuyor. Üstün'e göre 'Şero'nun kötülüğü tam anlamıyla salt bir kötülük sayılmaz çünkü 'Şero'nun nadiren de olsa ortaya çıkan bir vicdanı var. Bu da onun alaturkalı tarafı... Bazen Cüneyt Arkın'ın "Yeminimi bozdum hüleeeean" nidasına benzer çıkışları oluyor.

Timsah (Mehmet Çağçağ)
Timsah'ın Türk sinemasındaki genç kızların gazozuna ilaç atıp bayıltan ve kötü emellerine emeksiz ulaşan adamlardan çıkmış olabileceğini söyleyen Mehmet Çağçağ şöyle konuşuyor: "Asıl karakter Daral'dı. Yan kahraman Timsah iyi ve pozitif Daral'dan daha fazla espriye konu oldu. Timsah, yaşayan bir karakter; yurdum evladı, 'göster oğlum pipini' vakası...

Hain Evlat Ökkeş (Can Barslan)

Can Barslan için 'Hain Evlat Ökkeş' oğlu gibi. Atsan atılmıyor, satsan atılmıyor! "Dergi sayfalarında ilk kez annesini pata küte döven, parasını alan sert bir karakter çıkınca bazı okurlar ciddi tepki gösterdi. Ama zamanla alışıldı, kanıksandı hatta onca kötülüğüne karşın Ökkeş sevildi bile" diyen Barslan ekliyor: "Ökkeş tasarlanmış bir tip değildi..."
Haberin fotoğrafları