kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kariyer kadınına bol limonlu salata

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
10.08.2007
Demir eksikliği; yoğun iş temposunda çalışan erkeklerden çok, kadınları tehdit ediyor. Demir eksikliği önemsenmediğinde, performans düşüklüğünün yanı sıra metabolik yavaşlamaya ve beraberinde kilo artışına sebep olabilir. İş performansınızı, metabolizmanızı ve formunuzu korumak için Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç şunları öneriyor:

* Protein kalitesi yüksek bir beslenme programı uygulayın.

* Haftada 2-3 defa kırmızı et tüketmeye özen gösterin. Kolesterol probleminiz varsa haftada 2-3 defa kırmızı etin yanında 2-3 defa balık tüketin.

* Sebze, meyve gibi C vitamininden zengin besinlere yer verin. Çünkü C vitamini, yiyeceklerle alınan demirin vücutta yararlılığını artırır.

* Etin yanında tüketeceğiniz salataya bol limon koyun. Demir içeriği yüksek bir besinle alınan C Vitamini, demirin yararlılığını artırır.

* Çay ve kahveyi, yemekle değil, yemekten 1.5 saat sonra tüketin.

* Vejetaryenler demir ihtiyacını soya ürünlerinden sağlayabilir. Soya ürünleri, protein ve demir yönünden zengin bitkisel kaynaklardır ve vejetaryen beslenmesinde büyük önem taşırlar.

* Bütün bunların yanında günde 500-1000 mg'lık C vitaminini tablet olarak alabilirsiniz. C vitamininin; kiloya ve iştah artmasına etkisi olmadığı gibi, bağışıklık sistemine de katkısı olur.