kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
60 yıl sonra yeniden sahnelenen ‘Ayşe Opereti’nde, başrolleri Dolunay Soysert ve Hazım Körmükçü paylaştı.

Adliye günlüğü

'Ayşe Opereti' mahkemelik!
Gülriz Sururi'nin kaleme aldığı, eşi Engin Cezzar'ın ise yönettiği 'Ayşe Opereti' mahkemelik oldu. Başrolllerini Hazım Körmükçü, Dolunay Soysert ve Ceyda Düvenci'nin paylaştıkları operet, 25 Ekim 2005 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 50 bin YTL'lik bir para yardımı almış ve perdelerini yapılan bu destek sayesinde açmıştı.

FAİZİ DE İSTENİYOR
Sevdiği adamdan hamile kalıp onun peşinden büyük şehre gelen Ayşe'nin hikayesi 11 kez sergilendi. Ancak oyuna gösterilen ilgiye rağmen, Sururi'nin başında bulunduğu Pan Tiyatro ve Sinemacılık şirketi, 2006 yılının temmuz ayına kadar Kültür Bakanlığı'na iletmekle yükümlü olduğu harcama bedellerini yetkililere gönderemedi.

BELGEYİ YOLLADIK
Bunun üzerine Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran bakanlık avukatları, söz konusu şirket hakkında 50 bin YTL'lik yardımın faiziyle birlikte geri ödenmesi istemiyle dava açtı. Pan Tiyatro'nun yetkililerinden Miraç Zeynep Özkartal, Bakanlığın tavrına anlam veremediklerini ve gerekli tüm belgeleri yetkililere yolladıklarını söyledi.

Anlı, eşinin hapsini istedi! Anlı, eşinin hapsini istedi!
Müge Anlı'yla eşi Burhan Akdağ arasında bir süredir devam eden tartışmaya son noktayı Şişli Cumhuriyet Savcılığı koyacak. Anlı bir süre önce, Akdağ'ın kendisinin haberi olmadan çantasından aldığı anahtarlarla annesi Ayten Sevinç'in evine girdiğini ve hırsızlık yaptığını iddia etmişti. Anlı, eşi hakkında 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.

MFÖ'nün menajeri DMC'yi dava etti!
Yıllardır Mazhar-Fuat-Özkan'ın (MFÖ) menajerliğini üstlenen Ufuk Demiroğlu, menajerlik ücretini alamadığı gerekçesiyle Doğan Müzik Yapım (DMC) şirketini mahkemeye verdi. Şirketten 15 bin dolar alacağı olduğunu belirten Demiroğlu, ilk aşamada 5 bin doların tahsilini istedi. Avukatı Murat Ersöz aracılığıyla İstanbul Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Demiroğlu, "DMC'yi önce noter kanalıyla uyardım ama beni dinlemediler" dedi.
Haberin fotoğrafları