kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hep güç peşinden koşuyordu

Bedia Ceylan GÜZELCE
Dört yaşında okumayı öğrenen, tiyatro eğitimi alıp, sporla içiçe bir gençlik yaşayan Tuğba Özay, delikanlı tavırlarıyla ilişkilerinde sürekli güç peşinde koştuğunun sinyallerini verdi ..
Manken Tuğba Özay, mafya bağlantıları olduğu ve adam azmettirdiği iddiaları ile geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alındı. İddialara göre, Tuğba Özay'ın ayrılmak istemesi üzerine eski sevgilisi Akın Büyükoğlu onu tehdit etmiş, "Sana 4 milyon YTL harcadım, beni bırakamazsın" demişti. Ve yine iddialara göre; Tuğba Özay, "Bu adam kudurdu, ne yaparsanız yapın" diyerek mafyadan yardım istemişti. Tuğba Özay'ın bu talebi üzerine taraflar Akmerkez Residences'ta bir dairede bir araya geldiler. Tartışma silahlı çatışmaya dönüştü ve mankenin yardım istediği Yaşar Öz'ün bir adamının yaralanması ile sonuçlandı. Daha önce de mafyanın içindeki isimlerle gündeme gelen, dayak yediği ve attığı, hanım ağalık yaptığı haberleri çıkan ünlü manken, medyaya bu şekilde yansımamak için tehditleri polise bildirmezken, şimdi medyanın odağı oldu. Tuğba Özay kimdir? Nasıl bu kadar ünlü oldu? Olaylar nasıl bu noktaya geldi? Özay'ın bu kadar popüler olma sırrı nedir? Bu yazı dizisinde, işte tüm bu soruların yanıtlarını bulacaksınız.

18 YAŞINDA PODYUMA ÇIKTI

Tuğba Özay, yazar bir baba ile öğretmen bir annenin kızı olarak 1978'de İstanbul'da doğdu. 4 yaşındayken okuma yazma öğrenmişti. Şarkı sözleri, fıkralar yazıyor, yazar babası İlhan Özay ile edebiyat sohbetleri yapıyordu. Öğretmen annesi Duygu Özay, kızındaki taklit yeteneğini keşfedip 7 yaşından 14 yaşına kadar tiyatro eğitimi almasına önayak olmuştu. Profesyonel olarak sporla ilgilenen, Galatasaray'da yüzen ve Fenerbahçe A takımında beş yıl voleybol oynayan Tuğba, aynı zamanda çevresinde çok beğeniliyordu. Vakko'nun hazırladığı ilk defilesine 18 yaşında çıktı ve kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Ardından 1995 yılında 'Miss Model Of Turkey' yarışmasında gelen birincilikle, 'Miss Model Of The World'de elde ettiği ikincilikle; 'Türkiye'nin en güzel kızı' ve 'dünyanın en iyi ikinci mankeni' unvanlarını kazandı. Bu unvanlar, Tuğba Özay'ın zengin cemiyetlere girmesini sağladı. Bunu takip eden süreçte, Alp Ergun ile nişanlandı. Yaklaşık üç yıl sonunda noktalanan ilişki, sık sık 'dayak' haberleri ile gündeme geldi. 'Dayak, şiddet ve erkek egemen ilişkiler', bir künyenin satırları gibi bundan sonra onunla yapılan hemen her röportajda soruldu; hemen her haberde bunlardan bahsedildi.

BANA EL KALDIRACAK ADAM!
Alp Ergun ile evlenmenin eşiğine geldi ve bu dönemde yaptığı bir röportajında, "Hep köy düğünüm olsun isterdim" dedi. Alp Ergun'la ayrılığının hemen ardından Süzer ailesinin veliahtı Baran Süzer ile birlikte olmaya başladı. Adı Baran Süzer'le de dayak yediği ve ayrıldıktan sonra Süzer'i tehdit ettiği haberleriyle anılmasına rağmen; Özay bazen sessiz kalıyor bazen de "Bana el kaldıracak adam duvara çarpmış gibi olur" diye açıklamalar yapıyordu. Süzer'den kısa süre sonra ise "Dünya görüşümüz tamamen zıt" dediği ve adı yeraltı dünyasıyla anılan Kürşat Yılmaz'la çıktı. Sevgilisinden "Onunla konuşabiliyorum. Çok insancıl ve hayatı algılayışını seviyorum" diye söz ediyordu. Çeşitli suçlara karıştığı için aranan sevgili, bir süre sonra Tuğba'nın evinde gözaltına alındı.

DELİKANLI MANKEN İMAJI OLUŞTU
Sevgilisi Kürşat Yılmaz'da çok yoğun hissettiği bu özellikler, beraberinde gücü de getirince; Tuğba içinden zor çıkabileceği dengelerin ortasında buldu kendini. Sevgilisi gözaltına alındıktan sonra ilişkisini gizlememiş ve onunla ilişkisindeki şiddetli anları rahatlıkla anlatabilmişti. "Beni havuza attı ve dört saat çıkamadım. Ben de onu tuvalete kilitlemiştim. Aşırı sevgi ve kıskançlık erkekleri zaman zaman bu şekilde davranmaya itebiliyor" diyen Özay, çete üyeliği ile suçlanmıştı. Hâlâ yargı sürecinde olan bu gelişmeyi, başka bir işadamı ile polis memurunu hafif yaralamak takip etti. Polise mukavemetten iki yıl hapis istemiyle açılan bu davayı da başkaları izleyecekti. Mankenler dünyasından arkadaşlar edinmiyor, sık sık bu camiada kimseye güvenmediğini dile getiriyordu... Tuğba Özay'ın 'delikanlılık' imajı, verdiği rahat ve açıksözlü demeçlerle de gündeme geldi. 'Kadın Viagrası'nı kullandığını fakat etkilenmediğini söylemesi ise günlerce konuşuldu.
Haberin fotoğrafları