kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Bina Koç'tan kitaplar Kent'ten

Kültür hayatına yaptığı desteği saymakla bitiremeyeceğim Rahmi Koç, bunlara bir yenisini daha ekledi. Rahmi Bey; Cunda Adası'ndaki şapeli restore ettirip kütüphaneye dönüştürdü.
Rahmi Koç, aşığı olduğu Cunda Adası'na bir kültür hizmeti daha yaparak kütüphane açtı. Koç, eski bir Ortadoks şapelini aslına uygun restore ettirip kütüphaneye dönüştürdü ve hayatında önemli bir yeri olduğunu söylediği rahmetli Necdet Kent'in adını verdi. The Coca Cola Company'nin İcra Kurulu Başkanı Muhtar Kent'in babası olan Necdet Kent'in kitaplarından oluşan kütüphanenin açılışı hafta içinde yapıldı. Kütüphaneyi Rahmi Koç ile Muhtar Kent birlikte açtı. Babasının adını taşıyan kütüphanenin açılışı Muhtar Bey'i hem çok mutlu etti hem de çok heyecanlandırdı.

AÇILIŞA 'KOMŞU'LAR DA GELDİ!
Açılışa Ayvalık Kaymakamı, Ayvalık Belediye Başkanı ve Uluslararası Ege Yat Rallisi için Ayvalık'ta bulunan İstanbul'un elitleri de katıldı. Açılışın karşı yakadan konukları da vardı. Rumlar'dan kalma şapelin restore edilmesi ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da davetli olması nedeniyle Yunan adalarından çok sayıda davetli geldi. Açılışa katılanlara çıkışta kütüphanenin resminin bulunduğu tablolar hediye edildi. Rahmi Koç, yıllar önce de yine Rumlardan kalma bir binayı restore ettirip kültür merkezine dönüştürmüştü.