kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güldal Mumcu

Meclis'te frak bilmecesi

Zübeyde YALÇIN Hülya KARABAĞLI ANKARA
Meclis'te 38 yıl sonra Genel Kurul'u kadınlar yönetecek. Ancak içtüzüğe göre başkanvekilleri frak giymek zorunda. Mumcu ve Akşener'in ne giyeceği tartışılıyor..
Meclis'te 38 yıl sonra Genel Kurul'u kadınlar yönetecek. TBMM Başkanvekilliği görevine CHP'li Güldal Mumcu ile MHP'li Meral Akşener seçildi. Ancak bu durum yeni bir tartışma başlattı. Meclis'i yöneten başkanvekillerinin frak giymesi zorunluluğu bulunuyor. Mumcu ve Akşener'in erkek giysisi olarak bilinen frak zorunluluğunu nasıl aşacağı merakla bekleniyor. 1973 yılında görev yapan Nermin Neftçi'nin etek üzerine frak ceketi giydiği belirtiliyor.

"ERKEKLER FRAK GİYER"
TBMM İçtüzüğü'nün 56. maddesinde Genel Kurul'u yöneten Meclis Başkanı ve başkanvekilleri için "beyaz kelebek kravat ve siyah yelek üstüne siyah frak giyer" hükmü bulunuyor. Güldal Mumcu frakın erkek giysisi olduğunu hatırlattı ve smokin tarzında zarif bir kıyafet giyilebileceğini söyledi. Akşener de büyükelçilerin güven mektuplarını frakla, kadın büyükelçilerin ise tayyörle sunduğuna dikkat çekti. TBMM eski başkanları, kadın milletvekilleri ve uzmanların görüşleri şöyle:

İsmet Sezgin (TBMM eski Başkanı): Frak bir erkek giysisidir ama, Meclis'i yönetenlerin frak giymesinin anlamı, tarafsızlık sembolü olmasındandır.
Murat Sökmenoğlu (TBMM eski Başkanvekili): Frak giyme zorunluluğu varsa Güldal hanımın o zaman altına pantolon giymesi gerekiyor. Çünkü frak pantolon ile giyilir.