kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Victoria Beckham

Haber turu

İngiltere
Geniş çerçeveli gözlük trafik canavarı yaratıyor

Bu yılın en gözde aksesuvarları arasındaki geniş çerçeveli gözlükler, trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. İngiltere'deki bir sağlık kuruluşunun yayınladığı uyarıda Victoria Beckham, Paris Hilton gibi ünlülerin taktığı güneş gözlüklerinin yolu görmeyi engellediği bildirildi. "Eyecare Trust" adlı kuruluş geniş çerçeveli gözlük takan sürücülerin otomobil kullanırken sağ ve sollarını göremediklerini belirterek, bu nedenle bu tür gözlüklerden uzak durulmasını önerdi. 10 kadından 8'inin yol güvenliği yerine güzelliği tercih ettiklerini belirten kuruluş, ayrıca çok koyu renkli camların görüşü, pembe camların da renkleri değiştirerek yolu görmeyi engellediğine dikkat çekti.

Japonya
Bu orangutan ilaçlarını kendi kendine alıyor
Japonya'da bir hayvanat bahçesinde, kendi ilacını kendisi içebilen akıllı orangutan yetkilileri hayrete düşürdü. "Gypsy" (Çingene) adlı 51 yaşındaki dişi orangutana ilaçlar verilerek tedavisine başlandı. Veteriner, ilkin kâğıdını yırtıp toz halindeki ilacı Gypsy'nin ağzına boşalttı. Sonraki gün yanlışlıkla ilacı kafesin içine düşürdüğünü söyleyen bir hayvanat bahçesi görevlisi, "Diğer gün geldiğimde benim yaptığım gibi ilacı açıp ağzına döktü. Sonraki günlerde de aynısını kendisi yaptı" diye konuştu.

İtalya
Sarımsak ve tarçının da ağrı kesici özelliği var
İtalyan bir grup doktor; sarımsak, tarçın ve hardal yağının da acı biber gibi ağrı kesici olduğunu ortaya koydu. Trpv 1 adli spesifik bir receptor'u harekete geçirerek, ağrıya karşı dayanıklılık eşiğini yükselten acı biberden sonra, Trpa 1 adlı başka bir hücre receptor'unun da, sarımsak, tarçın gibi yiyecekler tarafından aktif hale getirildiği belirlendi. Floransalı bilim adamları, "iltihaplanma" sonucu oluşan ağrı duyumlarından bağımsız olarak, organizmanın ürettiği "4-idrossinonenale" adlı molekülün "Trpa 1" receptor'leri aracılığı ile noronlar yüzeyinde önemli oranda ağrıya yol açtığını ortaya koydu.

İngiltere
Obezitenin sorumlusu 'Homer Simpson' geni
İngiliz bilim adamları, yeme isteğimizi kontrol eden ve doyma hissi veren geni buldu. Leptin adı verilen geni keşfeden Cambridge Üniversitesi ekibi, genin yeterince yemek yediğimizde, beyne uyarıcılar göndererek insana tokluk hissi verdiğini belirtti. Bilim adamları leptin genindeki bozukluğun, insanlarda çok yeme ihtiyacı uyandırdığını belirtti. Uzmanlardan Dr. Sadaf Farooqi, "Bu keşif obezite tedavisinde kilit bir rol oynayacak" derken İngiliz basını leptin'e, oburluğuyla ünlü Simpson Ailesi'nin karakterlerinden 'Homer Simpson'ın adını verdi.
Haberin fotoğrafları