kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan Yetenç

'Doğuştan Baykalcı' Baykal'ı terk etti

Şenol ATEŞ ANKARA
"Doğuştan, kökten Baykalcıyım" diyen Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, CHP grubundaki seçimde TBMM İdare Amirliği'ni kaybedince partisinden istifa etti..
CHP, dün bir istifa ile şok oldu. "Doğuştan, kökten Baykalcıyım" diyen Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, dün CHP grubunda yapılan seçimde TBMM İdare Amirliği'ni kaybedince istifa etti. Yıllardır Baykal ile politika yapan Yetenç, dün CHP grubunda yapılan seçimlerde son 4.5 yıldır yürüttüğü TBMM İdare Amirliği için yeniden aday oldu. Karşısında Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük de aday olarak yer aldı. Seçimde Küçük 50 oy alırken, Yetenç 33 oyda kaldı. Toplantıdan çok bozuk bir şekilde çıkan Yetenç, hızla ortadan kayboldu. Kısa bir süre sonra Yetenç'in CHP'den istifa ettiği haberi geldi. Yetenç'in istifasının arkasında, "Baykal'ın seçimde kendisinin arkasında durmadığı" düşüncesinin olduğu ileri sürüldü. Yetenç, "İstifamın tek nedeni var o da Parti Genel Sekreteri Önder Sav'dır. Sav'ın tutum ve davranışları dolayısıyla istifa ettim. Sav'ın anlayışı CHP'yi felakete götüren bir anlayıştır. Siyasi hayatımı bitiririm, ama başka partiye geçmem" dedi. CHP lideri Baykal "Kaybettim diye istifa etmek partililiğe sığmaz. Bir dönem o görevi yaptığı için ömür boyu yapacağını düşünmek doğru değildir" derken, Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu da "Koltuk gitti kendisi de gitti" yorumunu yaptı.

KIRMIZI PLAKA GİTTİ
Meclis Başkanlık Divanı'nda görev alan üyelere diğer milletvekillerinden farklı olarak TBMM ana binasında geniş bir oda ve iki sekreter ile kırmızı plakalı araç veriliyor. Yetenç, son dönemde "parlamenter hizmetlerinden sorumlu" İdare Amiri olarak "TBMM 15" plakalı aracı kullanıyordu.
Haberin fotoğrafları