kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oylar bölününce Prof. Oran seçimi kazanamadı.

DTP, Baskın Oran konusunda özeleştiri yaptı

Demokratik Toplum Partisi: İstanbul İkinci Bölge'de bağımsız aday olan Prof. Baskın Oran'ın yanında ikinci bir aday göstermek bizim için hataydı..
DTP "Meclis'in ezberini bozacağız" sloganıyla çıkış yapan İstanbul 2 Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Baskın Oran'ın yanında ikinci bir aday göstermekle hata yapıldığını açıkladı. DTP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde, "Seçim çalışmaları yürürken iki ilçedeki oylarımızı Sayın Baskın Oran'a yönlendirerek destek vermemiz de sonucu değiştirmedi" denildi.

"ORAN'DA HATA YAPTIK"
DTP'nin bildirgesinde, seçim öncesi DTP il, ilçe teşkilatlarının baskı altına alındığı, aralarında il başkanı ve üyelerin de bulunduğu 400 kişinin tutuklandığı belirtildi. Aday belirlemedeki olumsuz durumdan partinin sorumlu olduğu, somut projelerle halka gidilemediği özeleştirisi yapılan sonuç bildirgesinde AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da oy oranını artırmasında Kürt sorununun çözümüne ilişkin söylemlerinin etkili olduğu kaydedildi. Bildirgede, "Sınır ötesi operasyona hemen 'evet' dememeleri; CHP-MHP koalisyonunun Kürt halkını imhaya götürecek süreci başlatacağı endişesi, AKP'nin Kürt halkının önemli kesiminden oy almasına neden oldu" denildi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk seçim süresinde İstanbul İkinci Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olan Baskın Oran'a destek sözü vermiş; ancak, daha sonra DTP aynı seçim bölgesinde Doğan Erbaş aday göstermişti.