kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Telefonsuz duramıyorsa aşırı neşeliyse şüphelenin!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
08.08.2007
Aldatmanın da ipuçları var! Bir anda ortaya çıkan değişimlere dikkat: Gereğinden fazla mutlu ve neşeli hale gelmesi, kendisiyle çok daha ilgili olması, telefonu kapalı tutması ya da yanından hiç ayırmaması, sizi sürekli başkalarıyla kıyaslaması aldatmanın ipuçlarıdır..
İLİŞKİLİ HABERLER
Telefonsuz duramıyorsa aşırı neşeliyse şüphelenin!
İlişki Psikiyatristi Doç. Dr. Armağan Samancı, aldatmayla ilgili sizlerden gelen mailleri yorumladı:

* Sizce aldatmanın ipuçları var mı?
S.A./Ordu
Vardır; eşinizin gereğinden fazla mutlu ve neşeli hale gelmesi, kendisiyle çok daha ilgili olması, günlük rutinlerinin değişmesi, aradığınızda ulaşılamıyor olması, sizi başkalarıyla olumsuz mukayese etmesi, cinsellikte uzaklaşması ipuçlarıdır. Telefonunu kapalı ya da sürekli yanında tutması, ortalıkta bırakmaması ipucudur. Özel günleri unutmaya başlaması ve bencilleşmesi; yani bir anda ortaya çıkan değişimler şüpheyi artırmalı.

* Eşim internetin başından kalkmıyor; beni aldattığını düşünüyorum. Yazışmalarına baktım, sürekli yazıştığı biri var. Geceleri yatağa gelmiyor, seks hayatım bitti. Geçer mi, buluşurlar mı?
S.A./Ankara
İnternet üzerinden duygusal olarak gelişen ilişkiler oldukça tehlikelidir. Uzun süre duygusal ağırlıklı olarak devam eden ilişkiler, zaman içinde güçlü bir noktaya gelir ve eninde sonunda görüşme söz konusu olur. İlk görüşmeden sonra ya ciddi bir ilişkiye döner ya da kopar. Bir an evvel eşinizi duygusal arayışa iten evlilikteki çatlak noktaları fark edip düzeltin.

İLİŞKİYİ GÜÇLENDİRİN
* Hamileyim ve en büyük korkum eşimin beni aldatması. Çünkü daha önce beni aldattı...
P.O./Karabük
İlişkilerde aldatmanın olmaması için en önemli garanti, ilişkinin iyi tutulmasıdır. İlişkiniz güçlenirse güvensizlik kalmaz. Daha önce bir aldatmanın olması, karşı tarafın aldatma riskinin biraz daha yüksek olduğunu gösterir. İlişkiyi iyi tutmak için çocuğun doğumuyla ilgili sürecin içine eşinizi de katın. İlişkinin hamilelik nedeniyle cinsel boyutu etkilendiği için, duygusal boyutunu artırmaya çalışın. Bu dönemde önleyici bir faktör olur.

* Sekiz yaşında bir oğlumuz var ve eşim beni aldatıyor. Daha önce de ben onu aldattım ama o bunu bilmiyor. Boşanmalı mıyım?
Y.T./İstanbul
İki taraf da başka bir ilişkiye kaçabiliyorsa evlilikte ciddi problemleriniz var demektir. Önce ilişkinizdeki problemlerinizi çözmeyi deneyip sonra karar verin. Özellikle sizin için boşanma sonrası hayat daha zor olacaksa, çocuğunuz da zorlanır.

MİSİLLEME EN KÖTÜSÜ
* Eşimin beni aldattığını öğrendim; intikam için onu aldattım ama kızgınlığım daha da arttı. En acı veren intikam ne olabilir?
T.O./İzmir
Bireylerin kızgınlıkla hareket edip eşini başkasıyla aldatmaları en kötü seçenek. İntikam, problemi çözemez. Sizin güçlü olup, problemi keşfetmeniz ve çözmeniz gerekir. Bunu haksızlık olarak görebilirsiniz ama inanın işe yarar. Kendi tarafınızı tamir edip, sonra karşı tarafı onarmanız lazım.

* Eşim sevgilisiyle birlikte olmak için beni boşamak istiyor; direnmeli miyim?
D.K./Denizli
Direnmek bence iyi bir seçenek değil. Yeni ilişkisi bir yılı geçmemişse belki boşanma konusunda bekleyebilirsiniz. Ama eşinizin oturmuş bir ilişkisi varsa, kalıcı ve yerleşik ilişkiye karşı direnmek zor olur. Kendinize bunu yapmayın. Kızgınlığın etkisiyle süreci uzatmak sizi de yıpratabilir.
Haberin fotoğrafları