kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Prenses Diana'nın ipek elbisesi satışa çıkarılıyor

Yeni Haber
Fransa'nın başkenti Paris'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden İngiliz Prensesi Diana'nın 1987'deki Cannes Festivali'nde giydiği lacivert ipek elbise, pazar günü eBay'de satışa çıkıyor.

Modacı Catherine Walker tarafından hazırlanan elbiseye açılış fiyatı olarak 300 bin dolar istenecek ve satıştan elde edilecek gelir, yoksul çocukların okula kazandırılmasına yardım eden bir hayır kurumu "America's Promise Alliance"'a gidecek. Prenses Diana, aynı elbiseyi, Londra'da sahnelenen müzikal komedi "Miss Saigon"da da giymişti.

Elbise, Prenses Diana'nın 1997'deki ölümünden 2 ay önce, yine kendisi tarafından, geliri hayır işlerinde kullanılmak üzere satışa çıkarılan 79 elbise arasında yer alıyordu. Elbiseyi o dönemde 100 bin dolara yakın bir para ödeyerek WE-TV satın almıştı.

Elbiseyi yeniden satışa çıkaran WE-TV müdürlerinden Kim Martin, pazar günkü müzayedede elbiseyi satın alacak kişinin, hayır işlerinde olduğu kadar annelik rolüyle gönülleri fetheden Prenses Diana'nın yaptığı bütün güzel işlerden haberdar olan biri olmasını dilediklerini söyledi.

AA