kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TAV Batum Havalimanı’nın işletmesini aldı

Yeni Haber
TAV Batumi Operations LLC, Batum Uluslararası Havalimanı'nın işletmesinin 20 yıllığına devri için Gürcistan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ile anlaşma imzaladı.

TAV Havalimanları Holding'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, Batum Havalimanı'nın işletmesini almak üzere görüşmelere başlandığı ve Gürcistan Bakanlar Kurulu'nun kararıyla yeni kurulacak olan TAV Batumi Operations LLC'ye, Batum Uluslararası Havalimanı'nın işletmesinin 20 yıllığına devri için karar alındığı hatırlatıldı. Açıklamada, TAV Batumi Operations LLC'nin Gürcistan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'yla anlaşma imzalandığı belirtildi.

Anlaşmaya göre, Batum Uluslararası Havalimanı'nın işletmesini Ağustos 2027'ye kadar, TAV Havalimanları Holding'in yüzde 60 hissesine sahip olduğu TAV Batumi Operations LLC gerçekleştirecek.

Batum Havalimanı'nın işletmesi, Türk Trafik Kontrol ve Güvenlik Hizmetleri dışında tüm havalimanı faaliyetlerini kapsayacak. Yolcu hizmet ücreti dış hat giden yolcular için 12 dolar, iç hat giden yolcular için 7 dolar, Hopa geçişli Türkiye uçuşları için ise 4 dolar olarak belirlendi.

(ANKA)