kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dili de fırçalamayı unutmayın!

07.08.2007
Uzmanlar, bakımına önem verenlere; ideal olanın günde iki kez dişlerin fırçalanması olduğunu söylüyor. Caddebostan Diş Kliniği doktorlarından Diş Hekimi Mert Kökdemir de nasıl bir diş fırçası kullanıldığının ve fırçalama yöntemlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi:

* Dişlerinizi günde en az 2 defa, sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce mutlaka fırçalayın.

* Diş fırçanız eğer diş etleriniz sağlıklı ise orta sertlikte olmalı.

* Dişlerinizi fırçalarken daha beyaz olsun diye kesinlikle sert fırçalama yapmayın. Bu, dişlerin koruyucu tabakası olan mine tabakasına zarar verir ve aşınmasına neden olur.

* Diş fırçanızı ortalama 3 ayda bir yenilemeniz gerekli. Bunun göstergesi de fırçanın kıllarıdır. Eğer fırça kıllarının paralelliği bozulmuş ve dışa doğru açılmışsa; fırçamızı değiştirme zamanı gelmiş demektir.

* Diş fırçalarken; fırçanızı hem dişe hem diş etine gelecek şekilde yerleştirip, çok yumuşak ve dairesel hareketlerle diş etlerinizi acıtmadan masaj yapar gibi fırçalamalısınız. Dişlerinizin hem yanağa bakan yüzeyini, hem dil ve damak tarafındaki yüzeyini, hem de çiğneme yüzeyleri mutlaka fırçalanmalı.

* Dişlerin birbirine bakan kontak yüzeylerinin temizliği için de mutlaka günde 1 defa diş ipi kullanılmalı. Eğer diş ipi kullanılmazsa diş fırçalama işlemini eksik yapmış olursunuz ve dişlerinizde çürükler meydana gelebilir.