kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yüzüm yandı, benden özür bile dilemediler!

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
07.08.2007
Şarkıcı Meriç, nefesini açacağını düşündüğü 'Apsinthion' adlı içkiyi kullanma talimatına göre hazırladı ama yine de yüzü yandı! Distribütör firmaya dava açan Meriç, "Benim yaşadıklarımı başkası yaşamasın" dedi..
Geçen yaz ilk albümü 'Gizli Tılsım'ı çıkaran Meriç, geçtiğimiz haftalarda talihsiz bir olay yaşadı. Bir akşam nefes açtığı ve hayal gücünü artırdığı yönünde methini duyduğu 'Apsinthion' adlı içkiden satın aldı. Şişesi 220 YTL'ye satılan ve el yapımı olan bu içki, genç şarkıcının yüzünün, boynunun ve saçlarının bir bölümünün yanmasına sebep oldu. Üzerine içkiden birkaç damla damlatılan kesme şekerlerin çakmakla yakılması suretiyle hazırlanan içkinin; kullanma talimatında uyarı bulunmadığını söyleyen Meriç, yaşadığı olaydan distribütör firmayı sorumlu tuttu. Firmaya dava açan Meriç, "Bir özür bile dilemediler" diye isyan etti: "Bu olay benim promosyonum değil. Bu kadar acı çekmeyi kim ister!"

BİR BARDAK İÇMEK İSTEDİM
* İçkiyi merak ettiğim için aldım. Amacım nefesimi açmaktı. Çünkü içinde kişniş tohumu, nane özü ve pelin otu var. Nane özü nefesi açıyor. Bunları ihtiva etmesi beni cezbetti. Bir bardak içmek istedim ama başıma bunlar geldi.

*
Şarküterilerde bulunan özel el yapımı bir içki bu. Arkadaşlarım hayal gücünü artırdığını da söyledi. Bir dönemin şairleri, yazarları ve ünlü bestecilerinin kullandığı söyleniyor. Ben şarkıcıyım ve nefesimi açmak için her gün 30-40 dakika yürüme bandına çıkıyorum. 'Acaba bu içki de buna katkıda bulunur mu?' diye düşünmüştüm.

* İçkinin kullanma talimatında nasıl tüketilmesi gerektiği anlatılıyor. Delikli bir kaşığı var. Shut bardağının içine bir miktar içki döküp, üzerine bu kaşığı koyuyorsunuz. Kaşığa iki kesme şeker koyup üzerine birkaç damla bu içkiden damlatıp, ateşle yakıyorsunuz. Şeker yandıktan sonra karamelize oluyor ve damlalar bardağın içine akıyor. Sonra da buz ve su ile içkiyi sulandırıp içiyorsunuz. Ama ben şekere çakmağı tuttuğum anda alev aldım. Yüzüm ve saçlarım tutuştu!

YANIKLARIM İNŞALLAH GEÇER

* Arkadaşlarım yüzümü ve saçlarımı elleriyle söndürdü. Hemen hastaneye gittik bana sakinleşmem için sakinleştirici verdiler. Ardından bir pomad ile yüzümü soydular. Soyma işlemi birkaç gün devam etti. Beklenenin üzerinde bir iyileşme gösterdi. Doktor, 'Bütün izler ve yanıklar geçecek' diyor. Ama süre belli değil.

* Yüzde 68 alkol içeren bir içki bu. Bu oranda alkol içeren bir içkinin üzerinde 'dikkat, yanıcıdır' uyarısı olması gerekiyor. Ama bu içkinin distribütör firması Türkçe kullanılışına böyle bir ibare yazmamış bile!

* Sonuçta çakmakla yakılan bir içki bu. En azından 'yüzünüzü çok yaklaştırmayın' yazılabilirdi. İngilizce olarak yazıyor ama Türkçe yazmıyor. Alkolün yanıcı ve tehlikeli olduğunu biliyorum ama 'gaflet anı' diye bir an var. Demek ki, insan bu ana yakalanabiliyormuş.

VAZGEÇSİN DEMİŞLER
* Bu artık hukuki boyutta değerlendirilmesi gereken bir konu. İki avukatıma vekalet verdim. Şimdi distiribütör firmaya bir dava açılıyor. Olayı öğrendiklerinde özür bile dilemediler!

* Bir firma çalışanı bir arkadaşıma ulaşmış ve 'Meriç Hanım davadan vazgeçsin yoksa işimizden olacağız' demiş. Bu ekspertiz işidir, böyle bir içki çalakalem kullanma talimatıyla piyasaya sürülemez!

* Benim başıma gelen bir başka insanın başına da gelebilir. Bunun mutlaka bir sebebi olmalı. Belki dolumda bir hata vardı, belki de kullanma talimatı yanlış düzenlendi.