kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bizim sanatçılarımız frapanlığı çok seviyor

EYLEM BİLGİÇ GÜNAYDIN
Ülkemizdeki pek çok sanatçının saçına 'Topuz profesörü' dedikleri Yılmaz Kızıl şekil veriyor. Yaptığı topuzlarla nam salan Kızıl'a göre topuz en çok Petek Dinçöz'e yakışıyor..
Türkiye'de 'topuz' deyince akla, en azından ünlülerin aklına gelen ilk isim Yılmaz Kızıl. Bugüne kadar Bülent Ersoy, Seda Sayan, Petek Dinçöz, Gülben Ergen, Seren Serengil gibi birçok ismin topuzlarını yapan Yılmaz Kızıl, alanında o kadar nam salmış ki, ünlü bir kozmetik firması için Amsterdam'da, ayda üç defa topuz üzerine seminerler veriyor.

ASIL SANAT KESİMDE!
Yılmaz Kızıl, topuz yapmayı, heykele şekil vermeye benzetiyor ve "Topuz taramak; heykel, resim yapmak gibi bir şey" diyor. Kızıl'a göre bir kuaförün sanatını önce kesim, sonra röfle ve topuz gösterir. "Bu üçünü kolay kolay herkes yapamaz" diyen Kızıl'a Türkiye'de kadın sanatçıların topuz merakını soruyoruz. Amerika'da ve Avrupa'da topuz bu kadar popüler değilken neden bizimkilerin bu sevdadan bir türlü vazgeçemediğini yılların kuaförü şöyle anlatıyor: "Çünkü bizimkiler daha bir frapan, daha fantezi severler. Avrupa'da pek topuz kullanılmaz. Amerika'da ise ancak Oscar gecelerinde falan yaptırırlar. Ama biliyorsunuz bizimkilerin sahne kıyafetleri de frapan ve abartılıdır."