kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
20.07.2007
La Bestia nel Cuore / Yüreğimdeki Canavar
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Cristina Comencini'nin büyüleyici filminde, geçmişle hesaplaşma boşluğu ve bellek sancısına dair güçlü bir dram var. Orta sınıf mensubu olarak rahat bir çocukluk geçiren Sabina, sevgilisinden hamile kalınca kâbuslar görmeye başlar. Çocukluğundan parçalar geri gelir. Her biri derin anlam yüklü görüntüler ve Schumann'ın kederli müziği... Müthiş bir film.

Last King of Scotland / İskoçya'nın Son Kralı
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
1971 yılında Milton Obote'nin rejimini yıkan İdi Amin, geçen yüzyıl kayıtlarına en kanlı diktatörlerden biri olarak geçti. Filmde, bir yanıyla canavar diğer yanıyla sevimli ve uzak görüşlü, aslında derin bir şizofren olan İdi Amin'in ekseninde, ülkesi Uganda'nın ve insanlarının trajedisini izliyoruz. Nefes nefese akıp giden, belge gibi bir film.

Laputa: Castle in the Sky / Gökteki Kale Nausicaa: Of the Valley of the Wind / Rüzgarlı Vadi
Film: * * * */* * * * / DVD ekstralar: * * * * *
Hayao Miyazaki, kronolojik bir sıralamalayla karşımızda. İlk yapımı Laputa'da Sheeta'nın gökten düşmesiyle hayatı değişen Pazu'nun serüveni var. Miyazaki'nin ikinci filmi Nausicaa ise gökten toprağa, vadilere geçişin simgesi. Her iki DVD'de de hoş ekstralar var.

La Moustache / Bıyık
Film:
* * * * / DVD ekstralar: *
Başarılı bir mimar olan Marc Thiriez, bir gün bıyıklarını keser. Yıllardır bıyıklı olduğu halde kimse bunu fark etmez. Üstelik asla bıyıklı olmadığında ısrarcı olurlar. Marc kendisini bir ruhsal çalkantıda bulur. Herkes kendisine komplo mu kurmaktadır? Bu tür temalardan yola çıkarak yalnızlaşmayı, evlilik sorunsalını ancak bir Fransız filminde bulabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları