kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Vintage modasına uymak isteyenler, anneannelerinin sandıklarını karıştırabilir.

Bu yaz evden elbisesiz çıkmam...

ESRA CORUH
27.07.2007
Elbisenin tahtına hiçbir şey oturamıyor. Özellikle sıcaklar yüzünden hiç giymeyenlerin bile tercih ettiği rengârenk elbiselerin kruvaze kesimlileri, dolgun vücutlu kadınların kurtarıcısı..
1- Vintage tarzı çok seviyorum ama giydiğim elbiseyle de demode görünmek istemiyorum. Sizce ne tür elbiselerin modası geçmiyor? (İdil M. - İstanbul)

- Özgün ve yaratıcı elbiseler için en doğrusu, anneannelerimizin elbiselerini sandıklardan çıkarmak. Bunların arasında hiçbir zaman modası geçmeyecek modellerden bir tanesi straplez, yani askısız, eski balo elbiselerini anımsatan modeller... Grease filmini de anımsatan bu modelleri her zaman tercih edebilirsiniz. Üstelik babetlerle gündüz giyebileceğiniz gibi, yüksek topuklularla da gece davetlerinde kendinize özgün bir tarz yaratabilirsiniz. Bu modellerin kalçayı olduğundan büyük göstereceğini unutmayın. Ama minyon bir yapınız varsa, bu elbiseleri dilediğiniz gibi giymekte özgürsünüz. Ayrıca 40'ları anımsatan romantik elbiselerle de çok çekici görüneceğinizi unutmayın. Özellikle ipek şifondan yapılan bu elbiselerin modası hiçbir zaman geçmeyeceği gibi hem nostaljik hem de dikkat çekici olmanızı sağlar.

2- İşe giderken ne tür elbise tercih etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum. (Sera C. Ankara)

- İş yerine giderken elbise giymek, çok büyük rahatlık. Böylece pantolon ya da eteğin üzerine ne giyeceğim diye düşünme derdinden de kurtulmuş olursunuz. Ancak iş yerine her model elbiseyi giyemezsiniz. Özellikle banka, kamu dairesi gibi bir yerde çalışıyorsanız belli kurallara uymanız gerekir. Örneğin çok dekoltde veya mini bir elbiseyi bu tür işyerlerine giymek doğru olmaz. Kruvaze gelen diz boyundaki jarse elbiseler işyeri için uygun olur. Sezonun modası trapez yani aşağıya doğru bollaşan elbiseler de bir diğer alternatif. Bu tür elbiseleri seksi stilettolar yerine klasik ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz.

3- Vücuduma oturan elbiselerde iç çamaşırının görünmesinden çok rahatsızım. Bu tür elbiselerle nasıl iç çamaşırı giymeliyim? (Müge A. - İzmir)

- Kıyafetinizi gösterecek en önemli detaylardan birisi, hiç kuşkusuz iç çamaşırınız. Eğer yanlış bir iç çamaşırı giyerseniz, tüm kıyafetiniz kötü görünebilir. Bu nedenle dar bir elbise giyecekseniz, dikişsiz iç çamaşırları tercih edin. Eğer elbiseniz açık renk ise ten rengi şort tarzı modelleri tercih etmenizde fayda var. Sutyenizin de aynı renkte ve yine dikişsiz olmasına dikkat edin. Eğer elbiseniz ince askılıysa, askısız sutyen giymeyi deneyin. V yakalı bir elbise tercih ediyorsanız, göğüslerinizi toparlayıcı bir sutyen kullanabilirsiniz.

4- Elbisenin çok moda olduğunu görüyorum. Peki tüm modeller, her vücut tipi için uygun mu? (Figen Ç. - İzmir)

- Tabii ki her model, her vücut tipine uygun değil. Sadece moda diye komik duruma düşmemek için size en çok neyin yakışacağını bilmelisiniz. Örneğin kalçalarınızı biraz örtebilmek için A kesimi etekleri olan bir elbise giyebilirsiniz. Dümdüz bir vücut hattınız varsa satın alacağınız elbisenin formlu bir elbise olmasına dikkat edin. Kıvrımlı vücutlulara kruvaze gelen bir elbise ve dar omuzlulara yarım kollu hatta karpuz kollu bir elbise yakışacaktır. Kalın kollarınız varsa şifon olsa bile uzun kollu bir elbise tercih edebilirsiniz. Boyunu olduğundan uzun göstermek isteyenler ise göğüs altından dikişli bir elbiseyi denemeli.
Haberin fotoğrafları