kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Plajda saçınıza renkli bir fular takarak rahat edebilirsiniz.

Sıcak havalarda aksesuar takma sanatı

ESRA ÇORUH
03.08.2007
Güneş gözlüğü, saç bandı veya çanta... Bir kıyafeti gösteren en önemli detaylar olan bu aksesuarlar, yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında..
1 - Saçlarım uzun olduğu için yaz günlerinde sürekli toplamak zorunda kalıyorum. Farklı olmak için neler önerirsiniz? (Begüm B.-Antalya)
Aslında uzun saçlara sahip olduğunuz için şanslısınız. Böylece birbirinden farklı onlarca modele sokmanız mümkün. Üstelik yaz sezonunda uzun saçlıların kullanabileceği birbirinden çarpıcı renklerde ve modellerde fular ve saç bantları var. At kuyruğu yaptığınızda saçınıza aksesuar olarak takabileceğiniz bu bantların kalın veya ince türde olanları beğeni topluyor. Saçınızı topuz yapıp, ince lastik bantlar taktığınızda da modern ve trendy bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu bantları Accessorize, Claire's, Mudo mağazalarında bulabilirsiniz. Ayrıca evdeki eşarp ve fularlarınızı da yine bu amaçla kullanabilirsiniz.

2- İndirimden mutlaka almam gereken aksesuarlar neler? (Ayça T. Ankara)
- Her zaman kullanabileceğiniz lame ya da dore renkte bir gece ayakkabısı, indirimden alabileceğiniz en iyi aksesuarların başında geliyor. Eğer küpe ve kolye gibi takıları seviyorsanız, önümüzdeki sezonda da rahatlıkla kullanabileceğiniz zincir dore ve gümüş kolyeler veya halka küpe gibi klasik aksesuarlar seçebilirsiniz. Yine indirimde yakalayabileceğiniz klasik bir gece çantası ve büyük boy bir plaj çantası, modası hiç geçmeyecek ve her zaman kullanabileceğiniz aksesuarlar arasında.

3-İndirim zamanında bir güneş gözlüğü almak istiyorum. Sizce seçim yaparken nelere dikkat etmeliyim? (Beyhan P. - İstanbul)

- Güneş gözlüğünü sadece bir aksesuar olarak düşünmek yanlış olur. Gözlerinizi gerçekten güneşten korumak istiyorsanız, güneş gözlüğünüzü tezgâhlarda satılanlardan değil optikçilerden almaya özen göstermelisiniz. Çünkü gözlüğün kaliteli ve camlarının polarize olması çok önemli. Pazarlarda ya da tezgâhlarda satılan güneş gözlüklerinde ise çoğunlukla ultraviyole ışınlarını süzmeyen camlar kullanılıyor. Nasıl bir model seçmeniz gerektiğine gelirsek... Bu sezon, kemik çerçeveli ve 80'li yılları andıran çok büyük çerçeveler çok moda. Ancak bu güneş gözlükleri bir sezonluk olduğu için bir sonraki sezonda kullanamayabilirsiniz. Bir başka üzerinde durulması gereken nokta da size uygun olan gözlüğü seçerken yüzünüzde duruşuna da dikkat etmeniz gerektiği. Eğer yuvarlak bir yüze sahipseniz, köşeli çerçeveye sahip gözlükler yüzünüzde çok şık duracaktır. Yüzünüz genişse, daha büyük köşeli modelleri deneyebilirsiniz. Küçük yüze sahip olanlar, çerçevesiz gözlükleri tercih edebilir. Yüz şekli uzun olanlar için dikdörtgen modeller ideal olacaktır. Kare yüz şekline sahip olanlar, koyu renkli ve yuvarlak çerçeveli gözlükler seçebilir. Oval yüzlüler ise en şanslı olanlar. Çünkü onlara her model yakışır!

4-Kemer takmayı seviyorum ama her zaman her şeyle takıp takamayacağımı bilemiyorum. İpuçları verebilir misiniz? (İpek K. - İstanbul)
- Kemer, aksesuar tutkunu olmasanız da en sık kullanabileceğiniz aksesuarlardan biri. Örneğin eskitilmiş deri kemerleri, jean ya da şort gibi spor kıyafetlerle her zaman kullanabilirsiniz. Aynı zamanda elbise giyen biriyseniz, elbiseye hareket getirmek için yine kemer takabilirsiniz. Örneğin düz renk siyah, beyaz ya da gri bir elbiseyi sezonun modası rugan bir kemer takarak farklı bir havaya sokmak sizin elinizde. Kalın, büyük tokalı rugan kemerler, önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda da çok moda. Ayrıca uzun tuniklerle korse tarzı kemerleri de kullanarak modern bir hava sergileyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları