kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Altı V kesimli bikiniler sizi daha ince gösterir.

Herkesi güzel gösteren bir mayo var

ESRA CORUH
20.07.2007
Yaz tatilinizin keyifli geçmesi, nasıl bir bikini veya mayo seçtiğinize de bağlı. Fazla kilolarınızı gizlemek, yaşınıza ve vücut tipinize uygun seçimi yapmak için önerilerimize kulak verin..
1- Geniş kalçalarım olduğu için erkek şortu gibi bikini altı giyerek kalçalarımı gizlemek istiyorum. Sizce başka hangi modelleri tercih edebilirim? (Seval K. - Bodrum)

Geniş kalçalarınız varsa, erkek tipi şortlar sizin için hiç uygun değil. Düşünülenin aksine bu tip modeller kalçayı ve baseni daha da büyük gösterir. O yüzden bu modeller, dar kalçaları olanlar kadınlarda daha güzel durur. Kalçanızı ve baseninizi daha dar göstermek istiyorsanız, bikini altınızın V kesimli, yani düz kesim değil, yukarıya doğru yükselen model olmasına dikkat edin. Bu bikini altlarının sizi ne kadar ince gösterdiğine inanamayacaksınız. Eğer, basenlerinizdeki fazla yağlardan şikâyetçiyseniz, mutlaka ipli bikini altı tercih edin ve ipini kendi ölçülerinize göre ayarlayın. Böylece diğer düz modellerdeki gibi baseninizde sıkma olmayacaktır.

2- Her sezon yeni bir bikini ya da mayo almak istemiyorum. Ancak lastikleri eriyor ya da rengi soluyor. Sizce ömrünü uzatmak için neler yapmalıyım? (Sanem I. - İstanbul)

Mayonuzu bir sezondan daha fazla giymek istiyorsanız, kesinlikle dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. En önemlisi, mayonuzu her kullanım sonrası, elde, ılık su ve beyaz sabunla yıkamalısınız. Ayrıca mayonuzun güneş yağı ve güneş sütü gibi kozmetiklerden arındığına emin olun. Mayoların can düşmanlarına gelince... Çamaşır makinesi, sıcak su, deterjan, çamaşır suyu ve diğer temizlik maddelerini kesinlikle kullanmayın. Renk solmasını engellemek için de mayonuzu direkt güneş ışığında kurutmayın. Gölgede kurutmanız mayonuzun ömrünü uzatır. Klorlu su mayonuzun düşmanıdır. O yüzden havuzdan çıkınca mayonuzu yıkayın. Yetersiz durulama sonucu dokularda kalan klor, mayonuzun esnemesine, erimesine ve solmasına yol açar. Son olarak da, mayonuzu ıslak olarak plastik mayo torbası içinde saklamayın. Bu da benzer sonuçlara sebep olur.

3- Bütün yazı neredeyse bikini ya da mayoyla geçiriyorum. O yüzden de hata yapmak istemiyorum. Sizce mayo alırken nelere dikkat etmek gerekir? (Ebru R. - İzmir)

Mayo ve bikini seçiminde vücut ölçüleriniz ve yaşınız kadar, kendinize yakışan modeli seçmeniz de önemli. Mayo ve bikini alışverişinizi dar zamana bırakmayın ve denemeden almayın. Her markanın kesimi farklı olacağı için bedenlerde hata yapabilirsiniz. Üstelik farklı birçok modeli denemekten de kaçınmayın. Ayrıca vücudunuzla barışık olmanız en önemli kural! Kusurlarınızı görmezden gelerek, hoşunuza giden taraflarınızı vurgulayacak modeller seçebilirsiniz. Ayrıca bedeninize uygun bikini ya da mayoyu almak çok önemli. Küçük gelen; göğüslerin ya da kalçanın taştığı modelleri tercih etmeyin. Desenli ya da koyu renkli modeller kusurları kamufle edeceği için tercih sebebi olabilir. İçinde rahat edeceğiniz modelleri seçmek de çok önemli. Güneşleneceğinizi de göz önünde bulundurarak, çok teferruatlı modellerden uzak durun. Bir başka önemli nokta da, çabuk kuruyan kumaşları seçmeniz... Kumaş kalitesinden emin olmak için tanıdığınız markaları satın almanızda yarar var.

4- Tatil için bikini ve üzerine giyecek plaj kıyafetleri almak istiyorum. Önerileriniz nedir? (Melis A. - İstanbul)

Tatil gardırobu oluşturmak istiyorsanız, iki farklı tip bikini almanızda fayda var. Tarzınıza ve vücut tipinize uygun ipli bir bikini ve sezonun modası bir mayo ya da mayokini alabilirsiniz. Birisini düz renk, diğerini desenli seçebilirsiniz. Bu iki modeli de tamamlayacak uzun bir tunik hem şık hem de kullanışlı olacaktır. Bohem bir tarzınız varsa, yere kadar uzun ince koton bir elbise tercih edebilir, spor bir tarza sahipseniz kapşonlu penye bir sweatshirt ya da jean mini şort giyebilirsiniz. Plajın en havalı kadını olmak istiyorsanız plaj kıyafetlerinizi mini elbiselerden oluşturabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları