kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Yeteneğe yetenek olduğunu anlatmamız lazım

PEKİ ya Türkiye'de yapmaya çalıştıkları ' Yetenek Tohumları Projesi' ne anlama geliyor? Onu da Türkiye'nin en büyük sorunu yetişmiş insan gücü olduğunu düşünen Bozoklar'tan öğrendim
Yolunu kaybetmiş, ne yapacağını bilemeyen üstün yetenekli öğrenciler arasında yönetici adayı yetiştirmek için bir pilot projeye başlamışlar. Bilgi Üniversitesi'nin kurucusu Oğuz Özerden'in de bu işe inanmasıyla, Bilgi Üniversitesi'nde burslu okuyan 70 öğrencinin özelliklerini, ne yapmak istediklerini test sonuçlarıyla ortaya çıkarmışlar. Bozoklar, 'Yeteneğe, yetenek olduğunu anlatmamız lazım' diyor. CocaCola, Shaya Grubu gibi bir çok şirket de bu projeye destek olarak, çocukların staj yapmasına imkan sunmaya başlamış.
Ayşe Öztuna Bozoklar, yöneticilerin yüzde 67'sinin mutsuz olduğunun araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını söylüyor.
Yaptıkları işten, üstlerinden şikayet edip duruyorlar. İşte bu mutsuzluğun ortadan kalkması ve şirketlerin büyümelerine katma değer yaratması için insanların doğru işlerde konumlandırılması önemli hale geliyor.
Bakalım Bilgi Üniversitesi'ndeki okuyan üstün yetenekli öğrenciler, kendilerini mutlu hissettikleri işleri bulabilecek mi?