kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ambulans şoförünün kalbi dayanmadı

Yeni Haber
Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ağır yaralananları hastaneye taşıyan ambulansın şoförü Gültekin Kaya, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Adıyaman'dan fındık toplamak üzere hareket eden minibüste bulunan işçilerden kurtulan olmazken, ağır yaralıları hastaneye taşıyan ambulans şoförü de bir gün sonra öldü.

Kangal Devlet Hastanesi'nde görevli Gültekin Kaya, çevresinde çalışkanlığı ve olaylara hızlı intikaliyle bilinen bir kişiydi. 4 çocuk babası Kaya, 13 yıldır ambulans şoförü olarak çalışıyordu. Fındık işçilerinin kazasından sonra ağır yaralıları ve cesetleri hastaneye taşıyan Kaya, yoğun bir günün ardından akşam evide dinlenirken fenalaştı.

Kangal Devlet Hastanesi'nden arkadaşlarını arayarak durumunu anlatan Kaya'ya arkadaşları 'ambulans gönderelim' dedi. Ambulansa gerek olmadığını belirten Gültekin Kaya, özel araçla hastaneye geleceğini belirterek teklifi geri çevirdi. Ancak durumu daha da ağırlaşan Kaya'nın oğlu hastaneyi arayarak ambulans istedi. Özel araçla yola çıkarılan Gültekin Kaya, yarı yolda yıllarca kullandığı ambulansa alınarak Kangal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gültekin Kaya, yıllarca çalıştığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaya'nın cenazesi Kangal'a bağlı Çetinkaya beldesinde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

CHA