kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit Üsteğmen Canbaz'ın cenazesi toprağa verildi

Yeni Haber
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Canbaz için Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen törene, babası Hayrettin Canbaz, annesi Çınar Yenigün ile yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Orgeneral Eşref Uğur Yiğit, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde, 9 Haziran 2007 tarihinde kara yoluna döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Piyade Yarbay Melih Gülova ve Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ile şehit düşen Piyade er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen'in başsağlığı dilediği şehit üsteğmen Canbaz'ın annesi Çınar Yenigün, Güreşen'in elindeki Türk bayrağını aldı ve ''PKK'ya sesleniyorum; bu bayrak hiç inmeyecek, hep dalgalanacak'' diye konuştu.

Yenigün, kendisine başsağlığı dileyen askeri erkana da ''Ağlamıyorum, dimdikim. Alnım açık ama buna bir son verin lütfen. Benim canım yandı, başkalarınınki yanmasın'' dedi.Öte yandan, bir şehit yakını ile cenazede bulunan bazı kişiler, basın mensuplarının çekim yapmasına tepki gösterdi.

ANNENİN SÖZLERİ AĞLATTI

Bir kadın subayın eşlik ettiği ve zaman zaman onun omuzuna başını koyarak dinlenen anne Yenigün'ün konuşmaları, zaman zaman cenazede görev yapan kadın polis memurlarını ve cenazenin başında nöbet tutan erleri de ağlattı.

Cenaze başında nöbet tutarken gözleri dolan bir erin gözyaşlarını ise cenazeye katılanlar sildi.Şehit Üsteğmen Canbaz'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından top arabasına konuldu. Cenazeye katılanlar da oluşturdukları kortej ve askeri bandonun seslendirdiği cenaze marşı eşliğinde bir süre top arabasının arkasından yürüdü.

Bu sırada bir grup, büyük boy Türk bayrağı açarak, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz'', ''PKK Meclis'te'', ''Askerler yatmadı, vatanını satmadı'' şeklinde sloganlar attı.

Şehit Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

AA