kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başkentte yağmur duası

Yeni Haber
Ankara Müftü Yardımcısı Eyyüp Demir, Miraç Kandili dolayısıyla başkentte 10 Ağustos Cuma günü Ankara'da yağmur duası yapılacağını bildirdi.

Demir, Cuma namazı öncesi Kocatepe ve Hacıbayram Camii merkez alınmak üzere bunlara bağlı yaklaşık 750 camide yağmur duasının edileceğini belirtti. Demir, bu camilerin dışında ilçe camilerde de vaizlerin yağmur duası yapacaklarını kaydetti.

Canlı vaaz yapılabilen bütün camiler için yağmur duası yapılabileceğini ifade eden Demir, duaların cami içlerinde okunacağını, ilçelerde ise vatandaştan talep gelmesi halinde ayrı bir günde alanda da yağmur duasına çıkılabileceğini ifade etti.

Ankara cemaatini bir bölgeye taşımanın mümkün olmadığını belirten Demir, ''Aslında Peygamberimizin yaptığı şekilde, özellikle çocukların, bütün insanların ve hayvanların bir alanda toplanması uygundur. Sünnet olan budur. Ama bugün Ankara'yı düşündüğümüzde bu pek mümkün görülmüyor. Ayrıca bu duaya bütün cemaatin katılmasını istedik'' diye konuştu.

Her ihtiyaç duyulduğunda Allah'tan yardım istemek gerektiğini anlatan Demir, ''Türkiye'de bugün sıkıntımız yağmurdur. Allah'tan bunu isteriz ama kabul olup olmayacağını bilemeyiz. Ne kadar samimi ve içten istersek o kadar iyi. Duaya katılan ve 'amin' diyen herkesin gönülden istemesi lazım'' dedi.

YAĞMUR DUASINA YOĞUN TALEP

Özellikle İstanbul Müftülüğü'nce yapılan yağmur duasından sonra müftülüklere ve imamlara vatandaşlardan çok yoğun talep geldiği için böyle bir karar aldıklarını anlatan Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşme yapıldıktan sonra Ankara'da yağmur duası yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Demir, gerektiği takdirde başka bir günde de Ankara'da yağmur duasını yapabileceklerini belirterek, ''Duayı bir defa yaptık, bitti diyemeyiz. Dua ve ibadetlerde önemli olan devamlılıktır. Gerekirse ileriki zamanlarda da yağmur duasına devam edebiliriz'' diye konuştu.

(AA)