kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Stüdyoda türküleri dinlerken ağlarım diye korkuyorum

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN
atv'nin türkü yarışması 'Halkın Yıldızları'nda sunuculuk yapacak olan Alp Kırşan, "Türküler belli kesimlerde dinlenir mantığını değiştirmek istiyoruz. Elemelerde çok duygusal anlar yaşandı. Stüdyoda biri türkü söylerken ağlarım diye korkuyorum" diyor..
Alp Kırşan'ı herkes sempatik, çocuksu ve uçuk kaçık bir tip olarak tanıyor. Türkiye'nin 'Jim Carrey'si olarak da anılan binbir surat Kırşan, şimdilerde atv'nin yeni türkü yarışması 'Halkın Yıldızları'nda sunucu olmaya hazırlanıyor. Ebru Akel'in partneri olarak görev yapacak sempatik oyuncu ile türkü yarışmasını, aşk hayatını ve yeni projelerini konuştuk...

* Sizi komedi yapımlarında izledik şimdiye kadar... Türkü yarışması ne alaka?
Yaptığım programlar itibariyle bu tarz bir projeye biraz uzaktım. Ama bildiğim birçok türkü var. Yapımcımız Ayşe Durukan 'Senin farklı bir kitlen var. Bu yarışmayla bu kitleyle türküleri birleştirmek istiyoruz' dedi. Çünkü türküler belli kesimlerde dinlenir mantığını değiştirmek istiyoruz. Ön elemeleri izlerken duygusal anların yaşandığını gördüm. Stüdyoda biri türkü söylerken ağlayabilirim diye korkuyorum. İnşallah ağlamam.

* O gazla sahneye çıkıp bir türkü söylersiniz artık!
Sesimin güzel olduğu söyleniyor. Ama o topa ben girmeyeyim. (Gülüyor) Beni bozabilir. Belli de olmaz ama...

* Türkü dinler misiniz?
Burçin diye bir kız vardı. Akustik gitarla türküler söylüyordu. 'Dane dane benleri var yüzünde yüzünde...' (şarkıyı mırıldanıyor) Ben onun hastasıydım. Ondan sonra kayboldu. O dönemlerde tiyatro turnesinde sadece onu dinliyordum. Burçin yaptığı sentezle beni yakalamıştı. Umarım benim sayemde bu müzik türünü dinlememiş olanlara da yaklaşmayı beceririz.

BİRAZ AVRUPAİ KALDIM
* Buzda Dans'ta Zeynep Tokuş'un modern görünüşle türkü söylemeyi bağdaştıramadığı yönünde bir açıklaması olmuştu. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?
Ben o topa girmeyeyim. Çünkü iki ucu pis bir değnek. Zeynep öyle demiş... Ama şöyle söyleyeyim. Ben bir programda ikinci kattan atlarkan şimdi türkü programı sunuyorum. İlk bakışta saçma gözüküyor. Ama ben sunuculuğu yapabilen bir adamım. Oyunculuk, sunuculuk, komedyenlik, tiyatro oyunculuğu, dalgıçlık, basketbol hakemliği ve bilmediğiniz bir dünya özelliği olan bir insanım. Hakikaten yok yok. O yüzden de elimden ne geliyorsa yapıyorum. Evet, belki tipim türkü programı için biraz parlak ve Avrupai kalıyor. Ama Türkiye'de yaşıyorsak, türküler bizim özümüzse ben de bu programda yer alabilirim.

* Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?
Ben de anlamadım ki... 'Manken olsana' dediler, gittim yarışmaya girdim. Türkiye birincisi, dünya üçüncüsü oldum. Arkasından Sabah Şekerleri, Deli Yürek, Pembe Patikler, Kampüsistan, Çat Kapı, Üç Tatlı Cadı, Çılgın Dershane, Keloğlan Kara Prense Karşı geldi... Özellikle 'Çat Kapı' ve 'Buzda Dans'tan sonra insanlar beni tanıdı. Manisa'da okulda okurken birden kendimi buralarda buldum. Bunun zararları da oldu, okuldan atıldım. Bu yıl tekrar sınava girdim.

* Size 'Türkiye'nin Jim Carrey'si diyorlar... Bu benzetmeyi nasıl buluyorsunuz?
Bunu çok fazla söylüyorlar. Hatta çoğu arkadaşım Carrey'nin bir filminin Türkiye'ye uyarlanmasını ve benim oynamamı istiyor. Benzetme çok güzel... Ama bu ağır bir bayrak. Bu bayrağın altına girmek istemem. Çünkü yapamazsam alay konusu olabilirim.

* İkiniz de yakışıklısınız ama mimikler o kadar oynuyor ki çirkin mi yakışıklı mı anlaşılmıyor...
Evet. Çirkin mi, aptal mı diye bakılıyor. Oyunculuğu mimiklerle birleştirip komedi yapmak çok zor. Bazen kafayı yediğim anlar oluyor. Ayna karşısında aptal aptal hareketler yapabiliyorum. Kız arkadaşım da tuhaf tuhaf bakıyor bazen. Evden kaçmadığına şükretmek lazım. (gülüyor)

KADİR İNANIR OLAMAM
* Kendiniz için 'tahtası eksik biriyim' demişsiniz...
Doğru... Oyuncuların çoğunun tahtasının eksik olduğunu düşünüyorum. Geçen gün bir rol geldi. Ciddi bir adamı oynamamı istediler. 'Biraz Kadir İnanır gibi ol' dediler. İnternetten Kadir İnanır'ın duruşlarına mimiklerine baktım. Bir gün öyle takıldım ama olmadı. Yapamadım... Kurtlar Vadisi'nde oynadığımı düşünsene... Beni sürekli tokatlarlar...

* Türkü yarışması ciddiyete geçiş için bir adım mı?
Görüşmeye gittiğimde ilk sorum 'İşin içinde komedi olacak mı?' oldu... Bana 'yok' dediler. Bilmiyorum nasıl olacak ama reytingler iyi, ara sırada ufak tefek espriler yapacağım. Ya da kapının önüne koyarlar beni. (gülüyor) Çünkü tutamıyorum kendimi.

* Çılgın Dersane'nin ikincisi çekildi...
Çekimleri bitirdik. Çok güzel oldu. İlkinde 825 bin kişiye oynadım. Bu defa 1 milyon 400 bin izleyiciyi buluruz.

* Yeni projeler var mı?
Diziler var. Komik bir karakter olacak. Daha doğrusu 'öküz komik' olacak. Bir de çocuk filmi yapmak istiyorum.
Haberin fotoğrafları