Şeker, mısır unu, yumurta ve sütü yuvarlak dipli bir kasede karıştırın. Derin bir tencereye iki parmak yüksekliğinde kaynar su koyun. Kaseyi, dibi suya değmeyecek şekilde tencereye oturtun. Karışım koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. Çikolata ve yağı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı porsiyonluk kaplara dökün. Kaymak tutmaması için malzemenin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp, buzdolabında soğutun. Üzerini portakal kabuğu rendesi ve dilimleri ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 75 gr. tozşeker
* 2.5 çorba kaşığı mısır unu
* 3 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 500 gr. süt
* 120 gr. sütlü çikolata (kıyılmış)
* 20 gr. tereyağı
* 1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş, dilimlere ayrılmış)
Yayın tarihi: 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/08/08/gny/haber,12685F08F0CA4467A65D7548C8B97B6B.html
Tüm hakları saklıdır.