kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit cenazesinde protesto

Yeni Haber
Diyarbakır'da mayın patlaması sonucu şehit olan Astsubay Mahmut Özdemir için Ankara'da düzenlenen cenaze töreni yoğun protestolara sahne oldu. Törende protestocularla polis arasında arbede yaşandı. Töreni Cumhurbaşkanı Sezer ve aralarında Gül'ün de olduğu çok sayıda bakan ve üst düzey komutanlar katıldı. Sezer ile Gül arasında hiçbir konuşma gerçekleşmedi.

Özdemir için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Ankara Valisi Kemal Önal ile çok sayıda asker, bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YOĞUN PROTESTOLAR

Tören için cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Camiye çıkan tüm yollar trafiğe kapatılırken cami avlusunda da namazın kılınacağı alana Özdemir'in ailesi ve protokol dışında kimse sokulmadı.

Bu arada cami etrafında toplanan ve Şentepe Ülkü Ocakları üyesi oldukları bildirilen ve kendilerine "şehit adayları" diyen bir grup askeri yürüyüş yaparak, "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar. "Ben kim miyim? Ana, yeğen, bey, dayı. Şehit adayı" yazılı tişört giyen grup içinde Şehit Özdemir'in dayısının da bulunduğu öğrenildi. Cenaze namazı sırasında ise camiye alınmayan bu grup ile güvenlik güçleri arasında bir süre arbede yaşanırken güvenlik güçleri zor anlar yaşadı.

SEZER İLE GÜL ARASINDAKİ SOĞUKLUK

Törene katılan Sezer, Özdemir'in babası Serhat, annesi Ayşe ve eşi Gizem Özdemir'e başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Sezer, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında bakan ve komutanlarla saf tuttu. Sezer tören boyunca hükümet üyeleriyle göz göze gelmemeye dikkat etti. Cenaze namazını bekleyen Sezer yanındaki askerlerle sohbet ederken Abdullah Gül de Ali Babacan ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'la sohbet etmeyi tercih etti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yan yana namaz kılan Sezer, sadece törenden ayrılırken Gül'le tokalaştı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit astsubay Mahmut Özdemir'in cenazesi gözyaşları ve sloganlar arasında Karşıyaka Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.

ANKA