kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SORULARI YANITLADI Başbakan Erdoğan Köşk çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı ve "Her şey anayasal takvime göre işleyecek" dedi.

Kabinede köklü revizyon sinyali

Cumhurbaşkanı Sezer, yeni hükümeti kurma görevini AKP lideri Erdoğan'a verdi. Başbakan Erdoğan, "Çok daha güçlü bir kabine oluşturacağız" dedi..
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirdi. Erdoğan, Sezer'le yaptığı 15 dakikalık görüşmeden sonra mevcut kabine de büyük revizyon yapacağının işaretini verdi. Erdoğan, "4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak bir çok eksikleri giderecek, çok daha güçlü bir kabineyi oluşturacağız" dedi. Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. "60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni kurmak üzere az önce Sayın Cumhurbaşkanı şahsımı görevlendirmiş bulunuyor" diyen Erdoğan, anayasal takvim süreci içersinde ön çalışmaları yaparak, Bakanlar Kurulu'nda yer alacak isimleri belirleyeceklerini söyledi.

'EKSİKLİKLER GİDERİLECEK'
Erdoğan, mevcut kabinede büyük bir revizyon yapacağının işaretini ise şu sözlerle verdi: "Tabii ki oluşturulacak yeni kabinemiz, partinin ilgili ve yetkili kurullarında görüşmeler yaparak, aramıza yeni katılmış birçok arkadaşımızla değerlendirmeler yaparak oluşturulacak. Neticede bu 4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak bir çok eksikleri giderecek çok daha güçlü bir kabine oluşturacağız." Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Amacımız Türkiye'de birbirine ön yargılarla bakan insanların oluşturduğu bir yapı değil; ön yargılardan, ön kabullerden sıyrılmış, birbirine kardeşlik anlayışıyla bakan tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla geleceğe yürüyen bir yapıyı tesis etmek. Ve bu konuda inanıyorum ki milletimizin özgüveni tamdır. Yeter ki bizler birbirimize şüpheyle değil, güvenle bakalım."