kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hem annelik hem de vekillik yapacak

Bedia Ceylan GÜZELCE / HABER MERKEZİ
Bursa'daki kadınların temsilcisi AKP'li Canan Candemir Çelik, 22 aylık kızını görünce siyasetin ve hayatın stresinden kurtulduğunu söylüyor. Çelik, hem Ankara'da, hem de Bursa'da iki farklı hayat sürdürmek zorunda..
CANAN CANDEMİR AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ
AK Parti Bursa milletvekili Canan Candemir Çelik, 33 yaşında bir avukat. Cemal Gürsel'in kızı Nilüfer Gürsel'in 1965'te seçilmesinden sonra Bursa'nın ilk kadın milletvekili. Sohbetimiz sırasında, "Yolda yürürken gördüğüm her iki kişiden birinin benden bir şeyler beklediğini hissediyorum" diyor ve artık sorumluluklarının daha da arttığını belirtiyor. Seçim sürecinde hem bir kadın, hem de bir anne olarak yoğun ve zorlu günler geçirdiğini itiraf etse de sakin ruh hali sayesinde o günleri kolayca atlatabildiğini ifade ediyor.

STRESİ KIZIYLA ATIYOR
Hafta sonlarında aile büyükleri veya arkadaşları ile buluşup büyük yemek sofraları kurmaktan hoşlanıyor. Misafirlere kendi elleriyle yemek hazırlayan vekil bundan sonra da bu tip aktivitelere fırsat buldukça devam etmek istiyor. Kızı Elif Nur'a vakit ayırmak konusunda da oldukça hassas davranacağını belirten Çelik, hem Ankara'da hem de Bursa'da kurulu bir düzenlerinin olması gerektiğini düşünüyor. Kadınların Meclis'e hem anne, hem de kadın olarak girmesi gerektiğini ve kendilerini bu vasıflarından soyutlamasına gerek olmadığını düşünüyor. Kadın kollarında çalışırken, onlarla daha yakından sohbet etme imkânı bulduğu için, bu tip teşkilatlanmaların kadınları siyasete alıştırdığını gözlemlemiş. Kadın duyarlılığının, olayları değerlendirmede kadın bakış açısının farklı bir boyut geliştireceğini umuyor. Aynı zamanda serbest avukatlık da yapan Çelik, yoğun iş temposunun getirdiği yükü gezerek atıyor. "Coğrafya gezmeyi çok seviyorum" diyerek gezme tutkusunu anlatan vekil ekliyor, "Karadeniz'i hakkını vererek gezebilmeyi, o coğrafyayı yakından görebilmeyi istiyorum." O'nu gezmekten çok daha fazla mutlu eden bir başka uğraş ise kızı Elif Nur. Kızının henüz çok küçük olduğunu ve bu nedenle de pek göz önünde olmasını istemediğini ekleyen Çelik, "Onu gördüğüm zaman ne stres kalıyor ne sıkıntı" diyor.

KIYAFETLERİNİ EŞİ SEÇİYOR
Lacivert etek-ceket takımı ile oldukça sade görünen genç vekil, alışveriş yapmayı veya alışveriş merkezlerini gezmeyi sevmiyor. Bu nedenle kıyafetlerini çoğunlukla eşi seçip alıyor. Ocak'ta doğan ve oğlak burcu olan vekilin cep telefonunda seçimi ise kırmızıdan yana. Çelik, Bursa'da ilk defa açılan "Siyasi Partiler Kadın Platformu"nun kurucusu. Seçim sürecinde KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) ile birlikte çalıştıklarını ve onların da görüşlerini aldıklarının altını çiziyor.