kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mahmut Özdemir

3'üncü mayın patladı

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Diyarbakır'da iki uzman astsubay ve bir erden oluşan ekibin, 2 mayını etkisiz hale getirdikten sonra üzerinde çalıştıkları üçüncüsü patlayınca şehit oldukları ortaya çıktı..
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Balaban köyü yakınlarında PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda, uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan piyade astsubay Mahmut Özdemir bugün toprağa verilecek. Önceki gün Diyarbakırda düzenlenen askeri törenin ardından Ankara'ya gönderilen şehit cenazesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde bekletiliyor. Bomba imha uzmanı Mahmut Özdemir ve ekip arkadaşlarının, PKK üyeleri tarafından yola döşenmiş iki adet uzaktan kumandalı mayını etkisiz hale getirdikten sonra, üçüncü mayın üzerinde çalışırken bombanın patlaması sonucu şehit oldukları belirtildi.

2 GÜN SONRA DÖNECEKTİ
Ankara'daki yakınları şehit Özdemir'in, Balıkesir'de bomba imha uzmanı olarak görev yaptığını, bir süre önce geçici olarak gittiği Diyarbakır'daki görevinin de 2 gün sonra biteceğini söylediler. Özdemir'in acı haberini alan Ankara'daki baba ocağında gözyaşları hâkim. Yenimahalle Şentepe'deki sokağa Türk bayrakları ve Özdemir'in fotoğrafı ile üzerinde şiir olan bir pankart asıldı. Şehidin Balıkesir'de yaşayan eşi ve 1.5 yaşındaki kızı Ecenil haberi alır almaz Ankara'ya gittiler. Şehit cenazesi Almanya'daki akrabalarının da Ankara'ya geleceği için bu gün Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Özdemir'in yakınları, "Şimdiye kadar Ankara'daki 29 milletvekilinden biri dahi ailesine taziye için gelmedi, aramadı. Bundan sonra da gelmesinler" diye tepki gösteriyor.

BİR ŞEHİT DAHA
Bu arada Şırnak Uludere'de PKK'lılarca döşenen mayının patlaması sonucu yaralanarak GATA'da tedavi altına alınan jandarma er Orhan Kaya da dün şehit oldu. Kaya'nın cenazesi, bugün öğle namazını müteakip Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Göğdeli beldesinde toprağa verilecek.