kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kahta'da 23 cenaze birden

Yeni Haber
Sivas'taki trafik kazasında yaşamlarını yitiren 24 kişiden 23'ünün, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde toprağa verildi.

Kazada yaşamlarını yitiren Hasan Yıldız, eşi Gazal Yıldız ve oğulları Ahmet ve Mustafa Yıldız'ın cenazeleri, Kahta ilçesi Menderes mahallesindeki evlerinin önüne getirildi.

Akrabalarının fenalaşması ve sinir krizi geçirmesi nedeniyle cenazeler uzun süre arabalardan indirilemedi.

Yaşanan izdiham nedeniyle cenazeler, okunan duaların ardından Kahta Belediyesi Musa Peygamber Mezarlığı'na götürüldü ve kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenaze törenine katılan Adıyaman Mevsimlik İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz, nisan ayından itibaren 40-50 bin kişinin mevsimlik işçi olarak değişik kentlere gittiğini söyledi.

Kurdukları dernekle bu kişilere yardım etmeye çalıştıklarını ifade eden Gürbüz, ''Eğer bizim bilgimiz dahilinde gitselerdi, biz o arabaya 23 kişinin binmesine izin vermezdik. Araç sahipleri 'bir kerede ne kadar çok işçi götürürsek kardır' diye düşünüyor ve maalesef böyle üzücü olaylar yaşanıyor'' dedi.

Sürücülerin, 15 kişilik arabalara 25 kişi bindirdiklerini belirten Gürbüz, işçilerin derneğe gelip sorunlarını anlatmalarını beklediklerini ve onlara ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını bildirdi.

DİĞER CENAZELER

Kazada ölen Medet Dede, Fatma Dede, Esma Dede, Nafiye Dede, Özlem Dede, Mehmet Dede, Hüsnü Dede, Mehmet Alp, Ali Alp, Hacı Alp, Selma Alp, Mustafa Koç, Medine Koç, Sabriye Koç, Kahta'ya bağlı Bozpınar köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Mustafa Akgün Derdoğan köyünde, Hamza Karabiber Kahta Karşıyaka Mezarlığı'nda, Abuzer Yalçın, Kahta Horik Mezarlığı'nda, Halime Yılmaz ve Emine Yılmaz da Akpınar köyünde toprağa verildi.

Kazada yaşamını yitiren Fatma Dede'nin nişanlı olduğu ve çeyiz parası için fındık toplamaya gittiği, Mustafa Koç'un ise evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Musa Peygamber Mezarlığı ve Bozpınar köyü mezarlığında düzenlenen törenlere, Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Akçay, Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz ve Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı.

Kangal ilçesi Alacahan beldesi Abdalboğan mevkiinde, Tokat'tan Diyarbakır'a meyve götüren Mehmet İspir yönetimindeki 21 AV 266 plakalı kamyonla karşı yönden gelen ve işçileri taşıyan 02 J 6029 plakalı minibüs çarpışmıştı. Araçların hurdaya döndüğü kazada, 24 kişi yaşamını yitirmiş ve kazadan sağ kurtulan olmamıştı.

(AA)