kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Clinton, Obama ile arasını açıyor

Yeni Haber
Amerika'da 2008 Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olmak için yarışan Hillary Clinton ve Barack Obama arasındaki fark giderek büyüyor. Son olarak The USA Today ve Gallup ortaklığında gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklamasında New York Senatörü Clinton'ın aldığı destek oyları, Illinois Senatörü Obama'nın iki katından fazla çıktı.

Kendilerinin Demokrat olduğunu belirten bin 12 yetişkin kişinin katıldığı ankette ABD Eski Başkanlarından Bill Clinton'ın eşi Hillary'e yüzde 48 oranında oy çıkarken, Obama ancak yüzde 26 oy alabildi. Demokrat Parti'nin adayı olabilmek için yarışan diğer bir isim olan North Carolina eyaleti eski senatörü John Edwards ise yüzde 12'de kaldı.

The USA Today gazetesi, bir önceki sonuçlarla karşılaştırıldığında Clinton'ın oylarının yüzde 8 artırdığını, Obama'nın oylarının ise yüzde 2 düştüğünü kaydetti. Sadece Clinton ve Obama'nın sorulduğu ankette ise Clinton yüzde 59, Obama yüzde 36 oranında oy aldı.

Cumhuriyetçi Parti için yapılan ankette ise New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani, yüzde 33 ile en yüksek oyu alan aday adayı oldu. Onu yüzde 21 ile Tennessee eski Senatörü Fred Thompson, yüzde 16 ile Arizona Senatörü John McCain ve yüzde 8 ile Massachusetts eski Valisi Mitt Romney takip etti.
Gazeteye göre Clinton'ın oylarını artırmasındaki en büyük etken, Obama'yı dış politikada tecrübesiz ve acemi olarak nitelemesi. Obama, daha önce bir açık oturumda İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Venezüella lideri Hugo Chavez ile görüşebileceğini söylemişti.

Ankete katılanlar, Clinton'ın terör, Irak ve ABD'nin "dostça ilişki yaşamadığı" ülkeler konusunda daha iyi bir iş çıkaracağını belirttiler.