kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Bir anketin düşündürdükleri

"Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmalı" cümlesi bir "dayatma" sayılıyorsa, acaba "Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmamalı" cümlesi de, aynı şekilde, hatta daha ağır bir "dayatma" değil mi?
Netice itibariyle, "Gül cumhurbaşkanı olmalı" diyen parti, % 47 ile ve 341 sandalyeyle parlamentoda temsil ediliyor. Seçimler yapıldı. Üstelik % 85 oranında bir katılım sağlandı.
"Olmasın" diyenler neye dayanıyor? Birtakım afaki iddialar ortaya atılıyor. "Acaba Gül, sözde laikliğe inanmış bir kişi mi? Aynı zamanda TSK'nın başkomutanı olacak insanın eşi nasıl başörtüsü takabilir?" vs...
Hürriyet gazetesi bir anket düzenlemiş. Hile yapıldığını söylemiyoruz ama, yığma oy kullanıldığı çok belli. 1 milyon 214 bin kişi ankete katılmış; % 86.1, "Gül Çankaya'ya çıkmasın" diyor, % 13.9'u ise "Gül cumhurbaşkanı olabilir" görüşünde.
Hürriyet anketinde ezici çoğunluk, Gül'e karşı. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Laiklik mitinglerine milyonlarca kişi katıldıktan sonra, AK Parti'nin seçim sandığında büyük zafer kazanmasına. AK Parti'nin seçim zaferi, Erdoğan'ın "bindirilmiş kıtalar" cümlesini de doğrulamıştı.
Merak ettim. Cemil Barlas'ın sahibi olduğu Haberx'e girdim. Orada da, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasına % 78.7 "evet", % 19.5 "hayır" cevabını veriyor. Ankete 9 bin 775 kişi katılmış.
En büyük anket, seçim sandığıdır ve sandıktan da AK Parti büyük zafer kazanarak çıkmıştır.