kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
85 bin metrekare kapalı alanda 1.111 yataklı 2 otel, rezidans ve 40 villa inşa edilecek. Villalar Araplar'a kiralanacak. Rezidans da Körfez ülkelerinde devre tatil şeklinde pazarlanacak.

'İslami Davos'un adresi olarak Afyon gösteriliyor

Sağlık turizminde hızlı gelişim içindeki Afyonkarahisar'da ortak termal ve golf tesisi yatırımına hazırlanan Katarlılar, 'İslami Davos'u Afyon'da toplamayı hedefliyor..
Türkiye'nin termal başkenti olma yolunda hızla ilerliyen Afyonkarahisar, Katarlılar tarafından İslam dünyasının Davos benzeri en etkili düşünce platformunun toplanacağı adres olarak telaffuz edildi. SABAH Anadolu sayfamız için bu hafta Afyonkarahisar'daydık. Termal kaynaklarıyla sağlık turizmi açısından hızlı bir gelişim içindeki kentte, mevcut 5 yıldızlı tesislerin yanı sıra 6 ay içinde 3 yeni termal otelin temeli atıldı. Termal tesis yapımı için ayrılan arazide gerçekleştirilen yatırımlardan Anemon'un 2008 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Teşvik Yasası kapsamında termal ve golf tesisi yatırımına başlayan Güzbeyler şirketinin sahibi Mehmet Emin Güzbey, her yıl 103 milyon Avrupalının termal tedaviye ihtiyaç duyduğunu söyledi. İzmir Balçova'daki tesiste 6 aylık sıra bulunduğunu belirten Güzbey, özellikle İskandinav ve Körfez ülkelerinin termal sağlık tesislerine ilgisine işaret etti. Bu potansiyeli dikkate alarak yatırıma başladıklarını anlatan Güzbey, 57 milyon dolarlık yatırımda Katarlı ortağın yüzde 45, Türk ortakların yüzde 55 hissesi olacağını söyledi. Güzbey, şöyle devam etti: "İlk etapta küçük bir yatırım olacaktı. Gelen kişinin vakit geçirmek için spor alanına ihtiyacı var. Danışmanlarımız en iyi spor olarak golfü belirledi. Onun için geniş bir alan lazım. 270 bin metre kadar yer tahsisi yapıldı. 9 delikli bir golf olacak. Arazi güzel olunca, iyi bir şey yapalım düşüncesi ile sermaye araştırması yaptık. Turizm tesisinin bir krizden etkilenmemesi için ortak olduğunuz ülke burayı doldurmak için elinden geleni yapıyor. Kendi vatandaşlarını daha rahat gönderiyor. Biz de Körfez ülkelerine yöneldik. Pek çok şeyi daha rahat paylaşabiliyoruz. Katarlı ortaklarımızla ön görüşmelerimiz tamam. Konsepti için anlaştık. 'İslam Davosu'nu inşallah Afyonkarahisar'da toplarız' dediler. Afyon'a bu kadar ilgililer."
Haberin fotoğrafları