kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Rusya Gürcistan'a bomba attı" iddiası

Yeni Haber
Rus savaş uçaklarının Gürcistan hava sahasını ihlal ettiği ve bir köye bomba bıraktığı iddiasında bulunan Gürcistan'ın İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, Rus uçaklarının faaliyetlerinin bir ''saldırı fiili'' olduğunu söyledi.

Rusya ise iddiaları yalanlayarak, hava kuvvetlerinin Gürcistan hava sahasını ihlal etmediği açıklamasını yaptı.

Gürcistan İçişleri Bakanı Merabişvili, ''Bizim radarlarımız bu uçakların
Rusya üzerinden geldiğini ve geldikleri yöne geri gittiklerini gösteriyor. Bunu bir saldırı fiili olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Gürcistan yetkilileri, iki Rus savaş uçağının hava sahalarını ihlal ettiğini ve başkent Tiflis'in yaklaşık 65 kilometre batısındaki bir köyün üzerine 700 kiloluk bomba bıraktığını, ancak bombanın patlamadığını açıklamıştı. Köyün, Gürcistan'dan ayrılan Güney Osetya bölgesinin sınırına yakın olduğu belirtilmişti.

Rus hava kuvvetleri ise Gürcistan'ın iddialarını reddetti. Hava Kuvvetleri komutan yardımcısı Albay Aleksandır Drobisevski, ''Rus hava kuvvetleri ne pazartesi ne de salı günü Gürcistan üzerinde uçmadı'' dedi.Drobisevski, ''Rusya, egemen ülke Gürcistan'ın sınırlarını ihlal etmedi'' ifadesini kullandı.

Eski Sovyet cumhuriyetleri olan iki ülke arasındaki ilişkiler bir süredir gerilimli. Gürcistan yetkilileri sık sık Rus askeri uçaklarının hava sahalarını ihlal ettiğini iddia ediyor, Rusya ise bu suçlamaları sürekli reddediyor.

Tiflis'i Rusya karşıtı politikalar yürütmekle suçlayan Moskova'nın,
Gürcistan'ın ayrılıkçı Abhazya ve Güney Osetya bölgelerine maddi ve
manevi destek sağladığı kaydediliyor.

AA