kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Köksal Toptan

Başkanlık için Toptan ve Şahin

E r g u n AKSOY ANKARA
AK Parti'de Meclis Başkanlığı için Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin'in isimleri ön plana çıktı. Erdoğan MYK'da isim için nabız yokladı..
Meclis'in yeni başkanının Perşembe günü seçilmesi bekleniyor. İlk başvuran isim Tunceli'den bağımsız seçilen Kamer Genç oldu. AK Parti'de ise Bartın Milletvekili Köksal Toptan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin isimleri ön plana çıktı. TBMM Başkanının kil olacağı sorusuna dün AK Parti Merkez yürütme Kurulu toplantısında da yanıt arandı. Beş saat süren toplantıda Başbakan Erdoğan, MYK üyelerinin nabzını yokladı. Toplatıda Vecdi Gönül, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Murat Başesgioğlu, Mehmet Ali Şahin ve Ertuğrul Günay'ın adları zikredildi. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat'ın da isminin de gündeme gelebileceği konuşuluyor.

İLK ADAY GENÇ
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini TBMM Başkanlığı'na sundu. Meclisin en kıdemli milletvekillerinden olan Genç, adaylık için başvuran ilk milletvekili oldu. Başkanlık için aday başvuruları Çarşamba günü gece 24.00'de sona erecek. Yeni başkanın Perşembe günü peş peşe yapılacak turlarla seçilmesi planlanıyor.
Haberin fotoğrafları