kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul'da orman yangınları

Yeni Haber
Ümraniye, Pendik ve Beykoz'da orman yangını çıktı. Beykoz'daki yangın kontrol altına alınırken Ümraniye'de söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ümraniye'nin Çavuşbaşı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Olay yerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ile arazöz ve iş makineleri de gönderildi. Alevlerin yayıldığı alanın engebeli olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü yangında, iş makineleriyle ormanlık alan içerisinde yollar açıldı. İtfaiye ekiplerinin karadan yaptığı müdahaleye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir helikopter ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kiralanan yangın söndürme uçakları tarafından da destek veriliyor.

BEYKOZ'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Beykoz'da, öğleden sonra başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Ümraniye Çavuşbaşı'ndaki yangını kontrol altına alma çalışması ise devam ediyor.

Alınan bilgiye göre öğleden sonra Beykoz Karlıktepe mevkiinde saat 14:00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saat süren yangın kontrol altına alındı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında yaklaşık 10 dönümlük kızılçamlık alan ile bölgedeki vatandaşlara ait meyve ağaçları yandı. Yangına helikopter ve uçak desteğindeki Beykoz İtfaiyesi, Beykoz Belediyesi işçileri ile vatandaşlar müdahale etti. İş makinelerinin yardımıyla söndürme çalışmaları sırasında alevlerin daha fazla dağılmaması için çok sayıda ağaç kesilerek koridor oluşturuldu. Alevler bölgede bulunan yaklaşık 30 ev boşaltıldı. Evleri yanmaktan kurtulan bazı vatandaşlar yardım ekiplerinin geç geldiğini belirterek yetkililere tepki gösterdi.

Öte yandan aynı saatlerde Ümraniye Çavuşbaşı'nda ormanlık alanda başlayan yangının kontrol altına alınma çalışmaları devam ediyor. İş makineleri ile alevlerin yayılması önlenirken, zabıta ekipleri anons yaparak yerleşim yerlerindeki vatandaşların evlerini boşaltmasını istedi.

Pendik Aydos ormanlarındaki yangının ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü bildirildi