kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'da 3 gün su yok

Yeni Haber
Ankara su borularında meydana gelen patlama nedeniyle 3 gün susuz.

Ankara'da bir gün arayla iki ana borunun patlaması ve tonlarca içme suyunun boşa akmasının ardından Belediye, su kesintisi programını gözden geçirmeye başladı.

*Susuz Başkentte Su Baskını haber videosunu izlemek için tıklayınız


Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Demetevler'de patlayan ana borunun onarılmasının ardından kesinti programının devam edip etmeyeceğine karar verileceği bildirildi.

Açıklamada, borunun tamir edilmesiyle tüm Ankara doyana kadar su verileceği belirtilirken, onarma işleminin 24 ila 36 saat süreceği kaydedildi.

2 metre 20 santimetre çapındaki ana boruya gelen suyun barajdan kesildiği, tamir bitene kadar su verilemeyeceği, barajdan gelen suyun İvedik Arıtma Tesisine ulaşmasının yine 24 ila 36 saat süreceği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu sürelerin sonunda, tüm Ankara doyana kadar kesintisiz su verilecek. Daha sonra da kesinti programına devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Bu süreç içerisinde kamuoyuna sürekli bilgiler aktarılacak" denildi.

ANKARA'NIN YARISI 5 GÜN, YARISI 3 GÜN SUSUZ

Açıklamaya göre, ikiye ayrılan Ankara'nın iki gün boyunca su verilmeyen birinci bölgesine suyun ulaşması üç günü bulabilecek. Demetevler, Batıkent, Eryaman, Etimsgut, Sincan büyük yerleşimleri barındıran ve iki gündür planlı kesinti nedeniyle su alamayan birinci bölge 5 gün susuz kalmış olacak.

Suların dün gece kesildiği ikinci bölgede ise üç günlük susuzluk yaşanacak.

Barajdan alınan suyun tüm Ankaraya dağıtıldığı dev ebatlardaki beton boruların, kesintinin ardından birden verilen suyun basıncına dayanamadığı için patladığı belirtilmişti.

(ANKA)