kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aynur Bektaş

Haber Turu

TGSD
Tekstilde grev, 3 milyar $ zarar verir

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Aynur Bektaş, tekstilde yapılacak grevin sektöre büyük zarar vereceğini belirterek, grev olursa sektörün yaklaşık 3 milyar dolarlık zarar göreceğine dikkat çekti. Bektaş, grev kararı alan tekstil işçilerinin sektörü zora sokacağını belirterek, "Tekstil ve hazırgiyim zaten her yönden darboğazda bir de grev olursa sıkıntılarımız daha da artar" dedi. İşçilerin grev hakkı olmasına rağmen bu süreçte uzlaşma sağlanması gerektiğini söyleyen Bektaş, grevden kimsenin kazançlı çıkmayacağını kaydetti.

ŞAP HASTALIĞI ÇIKTI
Türkiye İngiltere'den et ithal etmeyecek

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, İngiltere'den et ve et ürünleri ithalatı yapılmadığını söyledi. Pakdil, ithalat yapılmamasına karşın AB'nin kararı doğrultusunda yine de 'yasak' kararı alınacağını açıkladı. Avrupa Komisyonu, şap hastalığı nedeniyle İngiltere'den AB geneline et ve çiftlik hayvanı ithal edilmesine yasakladı. Komisyon bu yasağa Kuzey İrlanda'yı da dahil etti. Geçen cuma İngiltere'de bir çiftlikte yaşanan bu gelişme sonrası alınan karar üzerine İngiltere Başbakanı Gordon Brown tatilini yarıda keserek acil bir toplantı yapmıştı.

KAMU ALACAĞI
TMSF, Göltaş'tan 59 milyon tahsil etti

TMSF, Göltaş Çimento'yu Demirel ailesine geri verirken geçen sürede bu firmadan kamu alacaklarına karşılık 58 milyon 949 bin YTL tahsil etti. Bu tahsilat, Göltaş tarafından İMKB'ye gönderdiği yazıyla ortaya çıktı. Verilen bilgiye göre, tahsilat, Göltaş'a el koyulmasından sonra geçen sürede şirketin gelirlerine haciz koyulmasıyla sağlandı. Göltaş'tan İMKB'ye yapılan açıklamada, TMSF'nin ödemesi talep edilen 59 milyon YTL'nin şirkete yeni bir tebligat yapılmaksızın banka hesaplarına haciz yoluyla tahsil edildiği belirtildi.

KAMU MALİYESİ
IMF: Bütçede ek önlem almak gerekiyor

IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, harcamaların yılın ilk yarısında program hedefinin üstünde seyrettiğini belirterek, "Harcama konusunda bütçede mayıstakinin dışında ek önlemlerin alınması gerekecek" dedi. Bütçede önlemlerin bir an önce alınması durumunda sorun olmayacağını ifade eden Bredenkamp, yılın ilk yarısında özellikle sermaye transferi ve tarımsal destek harcamalarının beklentileri aştığına dikkat çekti. Vergi gelirlerinin de yüzde 2 oranında programın altında kaldığını kaydeden Bredenkamp, bunun ikinci yarıda düzeleceğini düşündüklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları