kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TOBB'un hükümetten 10 isteği var

1- Hemen ve hızlı reform ihtiyacı devam ediyor. Zaman kaybı lüksü yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bütçe 2007'de tamamlanıp, ne yapılacaksa 2008'de bir yıl içinde tamamlanmalı.

2- Her yerde küresel rekabet gücü ön plana çıkarılmalı.

3- AB çıpası zayıflıyor. IMF çıpası ise 2008'de anlaşma sona ereceği için eskisi kadar kuvvetli değil. Hızla yeni çıpa inşası gerekiyor. Yeni bir yerel çıpa üzerinde çalışılmalı.

4- 2008 yılında sonlanacağı için IMF programının ardından uygulanacak maliye politikasıyla ilgili kamuoyuna güven verecek bir tasarıma gidilmelidir.

5- Kurallı maliye politikası ve Maliye Politikası Kurulu yeni dönemde piyasalara güven verebilecek bir politika alternatifi olarak değerlendirmeli.

6- Mahalli idarelerin gelir ve giderleriyle ilgili saydamlık artırılmalı.

7- Merkezi bütçenin saydamlığı ve hesap verilebilirliği artırılmalı.

8- Kayıt içine girişin maliyetini azaltacak düzenlemeler hayata geçirilmeli. Düzenlemelerde parasal maliyetlerin dışında prosedürlerin azaltılması, zaman kaybının önüne geçilmesi gibi idari önlemler de değerlendirilmeli.

9- Sanayi, tarım, turizm, bankacılık ve yabancı sermaye stratejileri oluşturulmalı.

10- Vergi sisteminin yenilenmesi, altyapı sektörlerinin rekabete açılması, bölgesel ile sektörel teşvikin getirilmesi gibi yatırım ve rekabet ortamını iyileştirecek önlemler alınmalı.