kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akdeniz'de deprem

Yeni Haber
Akdeniz'de bu sabah, 3,6 ve 3,9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bu sabah saat 07.26'da Kıbrıs'ın güneydoğusunda 3,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Saat 08.26'da ise Antalya Körfezi açıklarında 3,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, ikinci depremin merkez üssünün, Antalya'ya 117 kilometre mesafede, Antalya Körfezi'nin açıkları olduğunu bildirdiler.

KKTC METEOROLOJİ DAİRESİ'NİN AÇIKLAMASI


Bu arada, KKTC Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü depremlerin, Gazi Mağusa ve Lefke deprem istasyonlarında da kaydedildiğini bildirdi.

KKTC Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamada, saat 07.26'da, Gazi Mağusa Deprem İstasyonu'ndan yaklaşık 72 kilometre uzaklıktaki çok hafif şiddetteki depremin aletsel büyüklüğünün 3,5, saat 08.26'da Lefke Deprem İstasyonu'ndan 170 kilometre uzaklıktaki hafif şiddetteki depremin aletsel büyüklüğünün ise 4,1 olarak kaydedildiğini belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, farklı deprem istasyonlarında kaydedilen değerler arasında farklılıklar olabileceğini ifade ettiler.

(AA)