kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
GÜNTAY ŞİMŞEK

En iyi havayolları Uzakdoğu'da

Tüm dünyadan 14 milyondan fazla yolcu, oylarıyla 'havada' 2007'nin en iyilerini seçti. En iyi 10 havayolundan beşi, Uzakdoğu'dan çıkarken, listeye Avrupa'dan sadece British Airways girebildi.
Havacılık sektöründe yaptığı araştırmalarla ilgi odağı olan Skytrax, 90 ülkeden yaklaşık 14 milyondan fazla yolcunun oylarıyla havacılık dünyasının en iyilerini açıkladı. Her yıl merakla beklenen araştırmanın sonuçlarına göre dünya genelindeki en iyi 10 havayolundan beşi, Uzakdoğulu şirketler olurken, Avrupa'dan sadece British Airways listede kendine yer bulabildi En iyi havayolu, en iyi kabin personeli, en iyi ikram, en iyi eğlence sistemi, en iyi lounge, en iyi havayolu ittifakı, en iyi low cost carriers, en iyi first class, en iyi business class ve en iyi ekonomi class olmak üzere 10 farklı kategoride yapılan değerlendirmeye, Uzakdoğulu havayollarını damgasını vurdu.

SERVİS İYİ, KALİTE YÜKSEK
İlk 10 havayolu sıralamasında beş şirketle yer alan Uzakdoğu orijinli havayolları, servis ve kaliteleri itibariyle ön plana çıktı. 2007 yılının en iyi havayolu Singapur Havayolları olurken, onu Thai Airways ve Cathay Pasific izledi. 2006'nın en iyi havayolu British Airways, dokuz basamak gerileyerek bu yıl 10. oldu. En iyi sıçramayı ise Air New Zealand (Yeni Zelanda Havayolları) yaptı. 2006'da 18. sırada yer alan şirket, bu yıl dünyanın en iyi yedinci havayolu seçildi. Dünyanın en geniş katılımlı anketine tam 90 ülkeden 14 milyon 836 bin 129 havayolu yolcusu katıldı. Yolculara gönderilen anket, şirket tarafından yerinde görüşme, online yazışma ve telefon ile mülakatla oluşturuldu. Hatalı yazılma, yineleme ve gayri ciddi dolumlar sebebiyle binlerce anket, değerlendirmeye alınmadı.

En iyi 10 havayolu
1. Singapore Airlines
2. Thai Airways
3. Cathay Pacific
4. Qatar Airways
5. Qantas
6. Malaysia Airlines
7. Air New Zealand
8. China Airlines
9. Emirates
10. British Airways