kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yemek yiyen çok alışveriş yapan yok

AYŞE ÖZYILMAZEL
Yazın trendi bu: Tatili boşver, alışveriş merkezine gidelim! Yaz sıcağından kaçmak isteyen herkes serinleyip afiyetle yemeğini yemek, sonra canı isterse sinemaya gitmek ya da vitrin vitrin gezip alışveriş etmeyi seçiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemek yiyen çok alışveriş yapan yok
Eh malum, hava sıcak ve daha da sıcak olacak! Peki şehirli insan ne yapacak? Elbette kendini şırıl şırıl havuzları, dört bir yanda palmiye ağaçları dikilmiş alışveriş merkezlerine atacak. (Acaba bu havuz-palmiye ikilisi alışveriş merkezlerinde bir kanun mudur?) Akmerkez'i, Kanyon'u, Galleria'sı fark etmez, isteyen elbet kendine göre birini bulacak... Biz de bu hafta yemedik içmedik, İstanbul'un belli başlı alışveriş merkezlerini gezdik. Bakalım kim nereye gidiyor, hangi alışveriş merkezi bize ne hizmet sunuyor... Kiminin sineması var, kiminde bonustan tiyatro salonu, kiminin otoparkı bedava, kimininkinde saatlerce dön dolaş park edecek yer ara. Ama yemek yemeden sakın çıkma! Alışveriş merkezlerimiz olmuş yemek yeme merkezleri! İyi de nedir insanların koşa koşa alışveriş merkezlerine yemek yemeye gitmelerinin sebebi?
1. Kebabından salatasına, İtalyan'ından Çin mutfağına her bütçeye göre envai çeşit yemek var.
2. Kimseyle mekân tartışmasına girmeden, ayrı ayrı yerlerden yemek alıp ortada buluşabilirsin.
3. Öğle saatinde, işten bir saatliğine kaçıp havanı değiştirip sosyalleşebilirsin.
4. İş çıkışı gidiyorsan zahmetsizce arkadaşınlasevgilinle buluşup yemeği aradan çıkartabilirsin. Yemek çeşitliliği dışında alışveriş merkezlerini vazgeçilmez yapanlar arasında; sinema kompleksleri (ki her birinde 6-7 salon var), Starbucks, Gloria Jeans gibi ünlü kahve zincirleri ve burada sohbet edip geleni geçeni kesme fırsatının da olduğunu unutmamalıyız.

MÜDAVİMLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ
Etiler'in göbeği, müdavimlerinin vazgeçilmezi, kana karıştı mı bir daha atılamayan alışveriş merkezi neresi? Akmerkez! Gerçi içinde yolunu bulması bir çoğumuzun yıllarını aldı ama olsun. Kafanda üçgen biçimini oluştur, gerisi kolay. Akmerkez 1993 yılında 180 bin metrekarelik bir alana kuruldu, 1995'te 'Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi' ödülünü aldı. Otoparkı ücretli, 5 YTL. Ünlü giyim markalarından optikçilere, terzisinden lostra salonuna 246 mağazası var. Benim favorim ise Can Bartu, İbrahim Toraman, Tümer Metin, Deniz Akkaya gibi ünlülerin ve işadamlarının uğrak yeri 'S Cafe'de yemek yemek, Remzi'den alışveriş yapmak ve içinde mini House Cafe bulunan V2K'yı karıştırmak. Ayrıca Accessorize, Zara, Mudo City ve Mango günün her saatinde kalabalık. Akmerkez'de öğlen saatlerinde işadamları ve kadınlarını yemek yerken, öğleden sonra dolgu topuk ayakkabılı, röfleli saçlarıyla kadınları MAC'te makyaj yaptırırken, hafta sonları da genç anneleri bebek gezdirirken görebilirsiniz.

EN RAHAT GEZİLEN MERKEZ
1.Levent'teki Metrocity'nin sineması yok, kolaylığı çok! Çünkü dümdüz. Yapacağın tek şey ileri geri yürüyüp, aşağı yukarı inip çıkmak! Ancak yaz vakti küçük bir sorunu var, öğlen yemeklerinde yemek katı tepesindeki camdan dolayı biraz sıcağı geçiriyor ve kliması hafif kalıyor. Ama çevredeki plazalardan gelen etekli-ceketli iş kadınları, burada öğlen yemeğine bayılıyor. En alt kattaki MMM Migros ve çocuğuyla gelen anneler için Joker'in oyun parkı ideal. Civar alışveriş merkezlerinde bulunmayan River Island, Top Shop ve Evan's'ın burada yer alması, meraklıları için artı bir puan. Spor yapmak isteyenlere de Essporto'yu şiddetle tavsiye ederim. Otoparkı 1 saate kadar ücretsiz.

BİR ALIŞVERİŞ CENNETİ
İşte burada alışverişe kayıtsız kalamazsınız. Çünkü Nautilus'un elinde iki büyük kozu var:
1. Mutfak ve ev alışverişinin adresi Carrefour
2. Ev dekorasyonunda seçenekleri tükenmeyen Tepe. Bu yüzden, günün her saatinde elinde bir listeyle dolaşan kadın gruplarını görebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam, alışverişimi hafta sonuna bırakmam çünkü izdihamdan ne arabanıza yer bulabilirsiniz, ne de kasaya varabilirsiniz. Üstüne bir de Cinebonus sinemalarını ve çocuk mağazalarını da eklediniz mi...

TAM AİLENİZE GÖRE
Uzun zamandır Capitol'ü ziyaret etmemiştim. Bu kez bayıldım. Çünkü Capitol bebek arabası servisinden çocuk oyun parklarına, sinemasından yemek katındaki çeşitliliğine ailece gidilecek bir yer. Mağazalarında bütçenizi zorlamadan alışveriş yapabilirsiniz. Tekin Acar, Oxxo, Migros, Mudo City ve diğer birçok markayı burada bulmak mümkün. Üçüncü kattaki 14 salonluk yenilenen sinema kompleksi ise buranın tercih edilmesinin en önemli sebebi.

İLK AŞKIMIZ
Tam 18 yıl önce Ataköy'deki Galleria tanıştırdı bizi alışveriş merkezi kavramıyla. Başka şehirlerden otobüsler kaldırılmış, arabaya ailesini dolduran akın akın Galleria'ya akmıştı. Fame City'de oyunlar oynanmış, bowling merakı şehrin dört bir yanını sarmıştı. Bugün 12 sinema salonu, buz pateni sahası ve uygun fiyata alışveriş imkânıyla çevre bölgelere bedava servis hizmetiyle yine formunda. Otoparkı da hâlâ ücretsiz!

ÇÖZEMEDİK SENİ CEVAHİR
Şişli'nin göbeğinde, İstanbul'un en büyük alışveriş merkezi. Mağaza çeşitliliğine, diyelim Debenhams'ın varlığına sözümüz yok. Ama Cevahir'de dolaşacak gücünüz var mı onu bilemeyeceğim. Bir seferde bütün mağazaları gezmek imkânsız. En karışık alışveriş merkezi ödülünü kendilerine takdim ediyorum.

HER AN KALABALIK
Mecidiyeköy'deki Profilo'da da uygun alışveriş imkânı çok fazla. Mağaza çeşitliliği, markette Tansaş'ı, büyük pet shop'u, tiyatro salonları, yemek katı ve sinemasıyla ziyaretçilerine hizmette kusur etmeyen bir alışveriş merkezi. Profilo'da televizyonda sabah kuşağı programlarını izleyip de alışverişe gelmiş hissini uyandıran kadınları, elleri cepte gezinen adamları, Starbucks'ta randevulaşan gençleri görebilirsiniz.

Tülin Şahin (Manken): "Kanyon, çünkü çok güzel kafeleri var. En sevdiğim de alt kattaki Kitchennette'te levrek salatası yemek."

Tümer Metin (Futbolcu):
"Benim en sık gittiğim alışveriş merkezi Akmerkez. 'S Cafe' favori mekânım. Dondurmalı Charlotte tatlısına bayılıyorum."

Hasibe Eren (Oyuncu): "Yazları Kanyon'a gitmeyi tercih ediyorum. Her gittiğimde de mutlaka alt kattaki Apple Center'a uğruyorum."

Esra Çoruh (Moda editörü): "Sinema ve yemek için Kanyon. Alışveriş için de Akmerkez Beymen gittiğim alışveriş merkezleri."

Barbaros Şansal (Modacı): "Ben Marputçular Çarşısı ve Kapalıçarşı'dan başka alışveriş merkezine gitmem. Hem 10'da bir fiyatına alıyorsun, hem aldığın şeyin dokusunu ve kokusunu iliklerine kadar hissedebiliyorsun. Üstelik girişlerde çantan ve özel eşyaların karıştırılmıyor."

Nükhet Duru (Sanatçı): "Rotasyonumu kaybetmediğim tek alışveriş merkezi olduğu için Profilo'yu seviyorum. Diğerlerinde sokakta yürür gibi kayboluyorum. Hem her şeyin fiyatı bir miktar daha uygun."
Haberin fotoğrafları