kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
13 yaşından bu yana her bayram arifesinde annesine baklava açmaya yardım ediyor. Futbolda kariyer yapamadı ama iyi bir izleyici oldu..
İSTANBUL'DAN ikinci kez milletvekili seçilen CHP'li Bihlun Tamaylıgil, SABAH'ı Ankara'daki "bekarevi"nde kahvaltıya konuk etti. Ankara'ya pek alışamayan ve İstanbul'a hayran olduğunu her fırsatta dile getiren Tamaylıgil, esas evi olarak annesi ile birlikte yaşadığı İstanbul'u görüyor.

BALKAN GÖÇMENİ AİLENİN KIZI
Tamaylıgil, Balkan göçmeni (Arnavut) bir ailenin iki çocuğundan biri olarak İstanbul'da dünyaya gelmiş. Babasını erken yaşta kaybettiği için İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde hem okumuş, hem de çalışmış. Daha sonra ver elini Almanya ve ABD. Türkiye'ye döndüğünde ise kendini bir anda iş hayatının içinde bulmuş. Finans, tekstil gibi değişik sektörlerde çalışmış. Yoğun temposu nedeniyle iş ile özel hayatını dengeleyemeyeceğinden endişe ettiği için hiç evlenmemiş.

FUTBOL VE BASKETBOL MERAKI
En büyük keyiflerinden biri de futbol ve basketbol maçlarını seyretmek. Fenerbahçe taraftarı olan Tamaylıgil, fırsat buldukça maç izlemeye gidiyor. Futbola olan bu merakı çok küçük yaşta başlamış. Sokakta, abisi ve mahallenin diğer erkek çoçukları ile birlikte top koşturmuş. Futbolda bir kadının kariyer yapma olanağı bulunmadığı için voleybola yönelmiş. Baklava açıp, dikiş dikiyor. "Annem dikiş ve yemek hocasıydı. Arnavut olduğun için iyi yemek yapmak genlerimizde de var. Biz de gelenektir. Arife geceleri evde baklava açılır.

12- 13 yaşımdan itibaren anneme yufka açılmasında yardım ettim. Kaybettiğim ağabeyinin oğlu isterse kıramıyor ve arasıra da olsa ona baklava yapıyorum."