kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Giyimde indirim yarışı

Yeni Haber
Yaz aylarını durgun geçiren giyim firmaları bu yıl yaz sezonu sonu indirimlerine erken başladı. Konya'da bazı giyim firmalarından edinilen bilgiye göre, gurbetçilerin az gelmesinin de etkisiyle yaz sezonunda beklediği satışı yapamayan giyim firmaları, piyasada hareketlilik sağlamak için indirim yarışına girdi.

Erkek giyim firmalarından Kiğılı, yazlık ürünlerinde yüzde 60'a varan oranlarda indirime gitti. Kiğılı'da tişört fiyatları 29 YTL, gömlekler 29 YTL, takım elbiseler 199 YTL, ceketler 99 YTL, pantolonlar 39 YTL'den başlıyor. Mağaza, kredi kartına göre 10 aya kadar taksit imkanı sunuyor.

CCS Sarar, gömlek, takım elbise, ceket, pantolon gibi ürünlerine yüzde 40 ve 50 oranında indirim uyguluyor, bütün kredi kartlarına vade farksız 4 taksit yapıyor.

Bisse ürününe göre yüzde 25 ve 40 oranlarında indirim yaparken, kredi kartına 4 taksit imkanı sunuyor. Mağaza, indirimlerine kredi kartıyla tek çekimde yüzde 5, nakitte ise yüzde 10 ilave indirim yapıyor.Pierre Cardin ise ürünlerine yüzde 20-30-50 indirim uyguluyor ve kredi kartına 5 aya kadar taksit yapıyor.

KADIN GİYİMDE İNDİRİM YÜZDE 70'E KADAR ÇIKIYOR

Kadın giyim firmalarından Javelin, yazlık ürünlerine yüzde 70'e varan indirimler uyguluyor. Klasik, spor, abiye ve büyük beden kadın giysisi satan mağaza, kredi kartına 5 aya kadar taksit imkanı sağlıyor.

Journey klasik kadın ürünlerine yaptığı indirimi yüzde 30'dan yüzde 50'ye çıkardı. Firma, 12 aya kadar taksit imkanı sunuyor.

Vakko triko bölümü ve çantada yüzde 50 25 indirim uyguluyor. Daha önce yüzde 50 indirimine artı yüzde 25 indirim daha yapan firma kredi kartına 5 taksit yapıyor.

Roman ise yüzde 30-70 arasında indirim uyguluyor ve kredi kartına 5 aya kadar taksit imkanı sunuyor. Mağaza genellikle klasik kadın giysisi satıyor.

ÇOCUK GİYİMDE YÜZDE 60'A KADAR İNDİRİM YAPILIYOR

Çocuk giyim firmalarından Ceylan ise yüzde 60'a kadar değişen oranlarda indirim yapıyor. Şort fiyatları 7,99 YTL, tişörtler 7,99, pantolon 12,90, bermudaların 12,90 YTL'den başladığı mağazada kredi kartına 5 aya kadar taksit yapılıyor.

Çocuk, erkek ve kadın spor giyim ürünleri bulunan giyim LC Waikiki ise yüzde 50'ye kadar indirim uyguladığı ürünlerini alan müşterilerine 12 aya kadar taksit seçeneği sunuyor.

Etiketin yarısı kampanyası başlatan Sevenhill, müşterilerine 4 aya kadar taksit imkanı sunuyor. Colins spor giyimde yüzde 20-30-40-50, Tiffany ise bütün ürünlerinde yüzde 50 indirim uyguluyor.

AYAKKABIDA İNDİRİM

Erkek ve kadın ayakkabı firmalarından Kemal Tanca, bütün ürünlerine yüzde 50 indirim uyguluyor ve kredi kartına 5 aya kadar taksit imkanı sunuyor.

Tergan ise yüzde 30'a varan indirimleriyle kösele ayakkabıları 129 YTL, spor modelleri 89 YTL'ye kadar düşürdü. Firma, kredi kartına 8 aya kadar taksit yapabiliyor.

Ayakkabı dünyasında ise çocuk, erkek ve kadın ayakkabılarında yüzde 70'e varan indirimler uyguluyor. Mağazada 10 aya kadar taksit yapılıyor.Altuntaş Mağazası'nın sahibi Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altuntaş, yaz aylarını durgun geçirdiklerini, bu yüzden indirime erken başladıklarını söyledi.

Kendilerinin de yüzde 50'ye varan oranlarda indirim yaptıklarını ve 12 aya kadar taksit imkanı sunduklarını belirten Altuntaş, ''Piyasa canlanmanın yolunu indirimlerde buldu. Seçimlerden sonra hızlanan indirim yarışın, piyasayı biraz hareketlendirdi. Şu anda işler oldukça iyi gidiyor. Satışlar arttı, mağazaların yüzü gelmeye başladı'' dedi.

Tüketiciler Birliği yetkilileri ise indirimlerde tüketicinin bazen yanlış yönlendirildiğini belirterek, ''İndirim oranları iyi incelenmeli. Bazen yüzde 50 indirim yapıldı denilirken bile aynı fiyattan satış yapılabiliyor'' dedi.

(AA)