kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

15 yıllık evliyiz ama karım bir kez bile orgazm olmadı

04.08.2007
Eşimle 15 yıllık evliyiz. 2 çocuğumuz var. Ancak evlendiğimiz günden beri eşim hiçbir zaman orgazm olamadı. İlk evlendiğimiz günlerde yaptığımız bir hata mıdır, eşimin yetiştirilme tarzından mıdır, yoksa fiziksel bir sorun mudur bilmiyorum. Ancak kadın doktorlarına göre fiziksel bir sorun söz konusu değil. Sizce ne yapmalıyım? H.G./Samsun
Evliliğin ilk yıllarında yapılan hatalar (ön sevişmeye yeterince vakit ayırmama, erkeklerde yaşanan erken boşalma ve sertleşme sorunlarına kayıtsız kalma vb.), çiftlerin kültürel ve ailesel farklılıkları; zamanla cinselliğin bir görev gibi algılanmasına yol açabilir ve orgazm olma sorunlarını ortaya çıkarabilir.

AMAÇ DEĞİL
Orgazm; normal bir vücut fonksiyonudur, istemli bir reflekstir ve öğrenilebilir. Orgazm sorunları ve bozukluklarının tedavisinde öncelikle; orgazm olamamayı takıntı haline getirmemek, cinsel ilişki sırasında orgazmı cinselliğin en önemli amacı ve tek hedef olarak görmemek çok önemlidir. Ayrıca ön sevişmeye yeterince vakit ayırma, erojen bölgelerin daha fazla uyarılması, Kegel egzersizleri yapma ve aşk oyunlarına yer verme gibi bir dizi önlem alınabilir. Ancak eşinizle bu sorunun üstesinden gelemezseniz, çağdaş ve yeni yöntemleri uygulayan bir cinsel terapiste başvurmanızda fayda var.