kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ten uyumu denen şey var mı?

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
02.08.2007
Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için ten uyumu önemlidir. Çünkü ten uyumu, kişileri birbirine yaklaştırır. Eşler birbirlerini gerçekten seviyorlarsa, var olan tensel uyumsuzluk karşılıklı anlayışla çözülebilir..
Ben 19 yıldır evli bir erkeğim ama mutlu değilim. Sebebi de eşimin teninden tiksinmem! Onu okşamak dahi istemiyorum! Eşimin teninde herhangi bir kusur yok ama durum böyle. Buna karşın bir kadın arkadaşım var; onunla böyle bir sorun yaşamıyorum. Hatta onun teninden çok hoşlanıyorum. Sizce ten uyuşmazlığı diye bir şey gerçekten var mı? K.T./Çankırı

Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için ten uyumu önemlidir. Çünkü ten uyumu, kişileri birbirine yaklaştırır, neşe ve mutluluk verir. Ten uyumunun önemli unsurları; tenin rengi, kokusu, verdiği his, tadı ve dokusudur. Her insanın teni parmak izi gibi farklıdır. Ten uyumu ve cinsellik arasındaki ilişki incelenirken 'feromon' adı verilen moleküller keşfedildi. Aşkı kontrol eden bu zerrecikler, burundan havayla alınarak beyne iletilir ve bir ten haberleşmesi olur. 'Aşkın kokusu' olarak tanımlanan bu maddeler sayesinde kişinin ruh hali ve davranış şekilleri değişir. Size tavsiyem; eşinizle birlikte bir cinsel terapiste başvurarak, eşinize karşı hissettiğiniz tiksinme duygusunun arkasında yatan sorunun net olarak adının konmasıdır.

BİRBİRİNİZE KARŞI AÇIK OLUN!
Cinsel terapi sürecinde, tek eşli olmanız kadar; birbirinize karşı açık olmanız, neden zevk alıp neden zevk almadığınızı rahatça söylemeniz ve sorunları birbirinize anlatmanız da çok önemlidir. Zamanla birbirinize daha farklı bakmaya başlayacak, gerginlikten kurtulacak ve cinsel ilişkiniz doğal yoluna girecektir. Çünkü eşler farklı kültürlerden gelse ve farklı zevklere sahip olsalar da, eğer birbirlerini gerçekten seviyorlarsa, tensel uyumsuzluk karşılıklı anlayış ve sabırla çözülebilir.