kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DSP Meclis'te

Yeni Haber
Seçimlerde yapılan 'güçbirliği' çerçevesinde CHP listelerinden seçilen ancak daha sonra istifa ederek DSP'ye üyelik başvurusunda bulunan 13 milletvekilinin üyelik başvurusu, DSP Parti Meclisi'nde onaylandı. Milletvekillerinin DSP'ye katılımı TBMM Başkanlığı'na bildirildi.

DSP Parti Meclisi, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in başkanlığında toplandı. DSP'ye katılma kararı alan İstanbul Milletvekilleri Ahmet Tan, Hasan Macit, Hüseyin Mert, Süleyman Yağız, Jale Ağırbaş, Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İzmir Milletvekilleri Harun Öztürk, Recai Birgün, Ankara Milletvekilleri Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve Adana Milletvekili Mustafa Vural'ın üyelik başvuruları oybirliği ile kabul edildi.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, toplantı hakkında bilgi verirken, hem üyelik başvurularını hem de 19 Ağustos'ta yapılacak Kurultay için hazırlıkların ele alındığını bildirdi.

Seçim sonuçlarının 'umduğu gibi olmadığını' söyleyen Sezer, bundan sonraki seçim için daha iyi hazırlanılacağını, bu seçimden çıkarılması gereken derslerin de dikkate alınacağını kaydetti. Sezer, bundan sonraki dönemde Türkiye'ye yönelik 'haksız dayatmaların' önüne geçecek çalışmalar yapılacağını belirtirken, DSP'nin de bu amaçla Parlamento'da 'sağduyulu ve kararlı bir muhalefet' örneği vereceğini söyledi.

DSP'nin, laik demokrasinin güçlenmesi için çalışacağını kaydeden DSP lideri, "İnançlara saygılı laiklik ilkemizle toplumun tümünü kucaklayacağız. Zenginlikte sosyal adaletin sağlanması için çalışacak ve projeler üreteceğiz. Artık sadece sözde muhalefet değil, sorunların çözümünün ne şekilde olacağını ortaya koyan projelerle gerçekçi bir muhalefet örneği göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.

SOLU İKİ KOLDAN BÜYÜTECEĞİZ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sezer, milletvekili seçimi öncesinde CHP ile sadece 'seçim işbirliği' yapıldığını; CHP listelerinden aday olan DSP'lilerin bağımsız olarak aday olmaları ve partili kimliklerinin sürdürülmesi konusunda CHP yönetimi ile mutabık kalındığını anımsatarak "Seçim sonuçları, solun iki koldan büyütülmesi gerektiğini ortaya koydu. Bazen iki artı iki dört etmeyebilir" dedi.

UZLAŞI DEĞİL DAYATMA OLURSA ONA GÖRE DAVRANIRIZ

Sezer, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak nasıl bir tavır takınılacağına ilişkin soru üzerine, henüz adayların ortaya çıkmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

''Her alanda uzlaşı ve diyalogdan yanayız. Başbakan her alanda uzlaşı ve diyalogdan yana olacaklarını söyledi. Bu bizim için önemli, öyle davranacaklarına inanmak istiyorum. Eğer öyle olacaksa cumhurbaşkanı adayı konusunda bir dayatmayla gelmeyecekler demektir. Uzlaşıdan iyi ve Türk halkının içine sindireceği bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Ama uzlaşma değil, dayatma olursa ona göre davranırız.''

CHA