kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

34 yıl sonra anneyle nette buluştu

Yeni Haber
Adana'da, 4 yaşından beri anne hasretiyle yanan Mehmet Gümüş (38), sonunda bu amacına ulaştı. Yıllarca annesinin izini arayan ama bir türlü adresine ulaşamayan Mehmet Gümüş, milletvekilliği genel seçimleri için kapı kapı alınan kimlik ve adres bilgileri sayesinde annesine kavuştu.

Gümüş, İzmir Valiliği'ne e-posta atarak yıllardır annesini aradığını ve bulunmasını istediğini iletti.

İzmir Valiliği konuyu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne gönderdi. Burada görevli memurlar, genel seçimlerde vatandaşlar için tutulan kayıtlardan anne Ümmügülsüm Öz'e ulaştı. Ana-oğul 34 yıl sonra yeniden kavuştu.

Filmlerde görülen kavuşma hikayesi, İzmir ve Adana arasında yaşandı. Adana'da 1960'lı yıllarda evlenen Ümmügülsüm Öz (59) ile eşinin Mehmet isminde bir oğulları oldu. Zamanla çiftin arası bozuldu ve ikili boşandı. Oğlunu babasının yanında bırakmak zorunda kalarak memleketi İzmir'e geri dönen Ümmügülsüm Öz, 1973 yılından beri oğlunu hiç görmedi.

Ümmügülsüm Öz'ün oğlu Mehmet Gümüş de aynı tarihten bu yana annesini hiç görmedi. Mehmet Gümüş bu zaman zarfında annesini defalarca aramasına rağmen başarılı olamadı. 12 gün önce internet üzerinden İzmir Valiliği'ne e-posta atarak yardım isteyen Gümüş'ün imdadına valilik ve Emniyet Müdürlüğü yetişti. Durumun Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne iletilmesi üzerine harekete geçen polis, Ümmügülsüm Öz'ün izini genel seçimlerde kullanılan seçmen kartlarında buldu.

Basmane semti 1034 Sokak numara 6'da oturan Ümmügülsüm Öz'e ulaşarak durumu anlatan polis, yaşlı bayanı emniyete götürdü. Buradaki bilgisayarda yaşlı kadın 34 yıldırn hiç görmediği Adana'daki oğlu Mehmet Gümüş ile görüntülü sohbet etme imkanı buldu.

Bilgisayarda da olsa oğluyla 34 yıl sonra konuşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Ümmügülsüm Öz, "Ben de çocuğumu çok aradım. Ama çeşitli rahatsızlıklarım olduğu ve yeterli imkanım olmadığı için oğlumu bulamadım. Kavuştuğumuz için çok mutluyum. Oğlum rahatsız olduğu için İzmir'e gelemiyor. Ben yakında oğlum için Adana'ya gideceğim" dedi.