kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erkek mekanizmaya kadın modaya bakıyor

İş ve siyaset dünyasının yoğun ilgi gösterdiği, fiyatları 2 bin ile 1 milyon YTL arasında değişen lüks saatlere talep gün geçtikçe artıyor. Para dergisinin haberine göre, kadınlar için saatin moda olup olmadığı önem taşıyor; erkekler içinse mekanizması ve menşei..
Kol saatleri son zamanlarda sosyal statüyü gösteren önemli bir aksesuvar olmaya başladı! Fiyatları 2 bin ile 1 milyon YTL arasında değişen lüks saatler, Türkiye'de özellikle de iş ve siyaset dünyasında çok moda! Bu modanın en sıkı takipçilerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Franck Muller marka saati, Türkiye'de gözleri bir anda lüks saatlere çevirdi... Türkiye'de lüks saat satan markaların başında Franck Muller, Raymond Weil, Zenith, Rolex, Bvlgari, Cartier ve Vacheron Constantin geliyor. Her yıl bu markaların çok sayıda Ferrari değerinde saatleri satılıyor.

FRANCK MULLER'A İLGİ ÇOK
Distribütörlüğünü Rixos otellerindeki Lydion Mağazaları'nın üstlendiği Franck Muller marka saatlerin fiyatı 5 bin ile 200 bin dolar arasında değişiyor. Bu saat markası, Türkiye'de yılda 500 adet satılıyor... Lüks saatte ikinci tercih edilen marka ise Ulysses Nardin. Fiyatları 2 bin ile 300 bin dolar arasında değişen bu marka da Türkiye'de yılda ortalama 500 adet satılıyor. En tanınmış diğer markalar arasında ise Raymond Weil ve Lacoste geliyor. Raymond Weil'lerin fiyatı, bin ile 15 bin YTL arasında değişiyor. Bu iki markanın da Türkiye distribütörü olan Günsal Saatçilik'in ortaklarından Mehmet Salt, yılda 3 bin 500 Raymond Weil sattıklarını söylüyor. Moda marka grubunda yer alan ve yılda 15 bin adet satılan Lacoste'ların fiyatı ise 250 ile 750 YTL arasında değişiklik gösteriyor. Salt, bu yıl 20 bin de Lacoste marka saat satmayı hedeflediklerini söylüyor.

YILDA 80 BİN SAAT
Zenith, Movado ve Nacar saatlerinin distribütörü olan Konyalı Saat'in Genel Müdürü İrfan Nalçacı; Nacar saatlerinin fiyatlarının 150 ile bin 500, Movado'nun bin ile 7 bin, Zenith'in ise 5 bin ile 1 milyon YTL arasında olduğunu belirtiyor. Zenith saatlerin değerini 1 milyon YTL'ye çıkaran ise, yapımında kullanılan safir ve timsah derisi... Nalçacı, pahalı markaları daha çok işadamları ve saati gerçekten bilenlerin tercih ettiğini söylerken, şu bilgileri veriyor: "Erkekler daha çok saatin fonksiyonları ve mekanizmalarına, kadınlarsa kıyafetlerine ve modaya uygun olmsına önem veriyor. Saat seçiminde ikinci kriterse saatin menşei. Saat tercihinde İsviçre, Fransız ve Japon yapımı gibi ayrıntılar önemli rol oynuyor."
Haberin fotoğrafları